Dieta care cucerește lumea. Cele mai spectaculoase combinații care au trecut testul timpului

Dieta care cucerește lumea. Cele mai spectaculoase combinații care au trecut testul timpului

Sparta a fost capitala antică a districtului Laconia din sud-estul peninsulei Peloponez, sud-vestul Greciei. Spartanii erau cunoscuți pentru stilul lor disciplinat. Aceștia încercau să își țină poftele sub control și consumau doar anumite alimente. Dieta care îți va schimba viața.

Spartanii erau caracterizați prin disciplină și austeritate. Aceștia aveau un regim alimentar foarte strict și nu se răsfățau cu mâncăruri alese. Încercau să evite lăcomia, dar și obezitatea.

Dieta spartanilor antici garantează multă energie și putere, iar alimentele de bază ale regimului sunt elemente care contribuie direct la menținerea unei sănătăți optime. Poți avea o siluetă de invidiat dacă urmezi aceste sfaturi.

În Grecia Antică, măslinul ocupa un loc important, atât din punct de vedere dietetic, cât și economic. Măslina era o sursă de acizi grași, oferind corpului fibrele și mineralele de care avea nevoie, dar și vitamina E, care este un antioxidant natural. Spartanii credeau că acest aliment ține departe moartea celulară sau osteoporoza.

Ne puteți urmări și pe Google News

Orzul era baza alimentară pentru dietele spartanilor antici, fiind din belșug în acele zone. Spartanii nu evitau carbohidrații. Aceștia consumar rar grâu, dar orzul era lege pentru ei. Spuneau că reglează glucoza din sânge și colesterolul.

Dieta care te face mai puternic

Brânză era un alt aliment foarte popular în Grecia Antică. Aceasta este o sursă consistentă de proteine și calciu. Studiile recente au arătat și faptul că este o sursă bogată de acid linoleic conjugat. Acidul din brânză te poate scăpa de cancer, obezitate și te ajută să îți faci masă musculară.

sursa: arhivă EVZ

Spartanii mai credeau că brânza crește secreția de salivă, care la rândul ei reduce apariția cariilor – cauzând aciditate și curăță zaharurile bucale. Acest aliment este un real miracol pentru dinți.

Preparatul lor autentic era un fel de supa, dar nu avea un gust extraordinar de bun. Aceștia credeau că rețeta inventată de ei crește nivelul de forță al corpului.

Supa conținea porc, excelentă sursă de proteine cu o valoare biologică crescută, adică conține toți aminoacizii esențiali, dar este și una dintre cele mai bune surse se vitamina B. Această vitamină are un rol esențial în eliberarea energiei pe care o poartă hidrații de carbon. Stilul lor de viață era foarte activ, iar mâncarea era principala sursă de energie.

Spartanii adorau vinul, dar aveau voie să bea doar un păhărel după cină. Aceștia nu aveau o părere bună despre bețivi și diluau alcoolul cu apă. Specialiștii au demonstrat că vinul roșu are mai bine de 200 de antioxidanți. Este un leac minunat pentru cancer, în special împotriva cancerului de prostată, colon sau mamar, descopera.ro