COZONACUL care îți va lăsa APĂ ÎN GURĂ! Rețeta de post care va mulțumi orice CREȘTIN. Se face SIMPLU și RAPID

COZONACUL care îți va lăsa APĂ ÎN GURĂ! Rețeta de post care va mulțumi orice CREȘTIN. Se face SIMPLU și RAPID

Fiindcă ne aflăm în postul Paștelui este foarte greu să ne abținem de la bunătățile care conțin alimente de origine animală. Totuși, există alternative. Vă propunem un cozonac delicios de post, foarte simplu de făcut, care conține ingrediente ușor de procurat.

Iată lista ingredientelor, potrivit jamilacuisine.ro:

Pentru maia

  1. 50 de mililitri de lapte de migdale
  2. 40 de grame de făină
  3. 10 grame de drojdie uscată
  4. 10 grame de zahăr

Pentru aluat:

Ne puteți urmări și pe Google News
  1. 500 de grame de făină
  2. 250 de mililitri de lapte de migdale
  3. 100 de grame de zahăr
  4. 70 de mililitri de ulei
  5. Puțină coajă de lămâie
  6. 1 linguriță de esență de portocală
  7. O păstaie de vanilie

Pentru umplutură:

  1. 200 de grame de nuci măcinate
  2. 20 de grame de cacao
  3. 80 de grame de zahăr

Mod de preparare:

Se toarnă laptele de migdale călduț într-un bol, alături de drojdie apoi se amestecă. La scurt timp se adaugă zahărul și făina. Se amestecă până la omogenizare. Mixtura se va lăsa deoparte 10 minute.

După 10 minute cernem făina și adăugăm maiaua. Sarea trebuie pusă, în compoziție, la o oarecare distanță de maia, deoarece aceasta va omorî drojdia. Ulterior includem în compoziție coaja de lămâie, vanilia, zahărul, esența de portocală și, la final, câte puțin din laptele călduț.

Se frământă și se include, pe parcurs, restul laptelui și uleiul până când se formează un aluat moale (aproximativ 10 minute de frământat).

Îl lăsăm să crească până când își dublează volumul.

Pentru umplutură se amestecă cacaoa peste nuca măcinată, împreună cu zahărul.

După ce a crescut, se va răsturna aluatul, apoi se va porționa în două jumătăți. Se întinde bine (nu foarte subțire) și se pune umplutura, apoi se rulează pe lungime cât de strâns se poate. Strângem puțin la capete pentru a sgila. La fel se procedează și cu a doua jumătate de aluat.

Ulterior, bucățile de aluat se împretesc și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Lăsăm cozonacul, din nou, la crescut pentru alte 10 minute. Înainte de a fi băgat la cuptor, presărăm pe deasupra zahăr alb sau brun.

Atenție: cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 160 de grade. După ce ne asigurăm că această cerință a fost îndeplinită, introducem cozonacul și îl lăsăm să se coacă pentru 45-50 de minute.

Rezultatul va fi delicios. Poftă mare!