Evenimentul Zilei > Monden > Viața după moarte! Iadul este o invenție. Declarațiile controversate ale unui episcop
Viața după moarte! Iadul este o invenție. Declarațiile controversate ale unui episcop

Viața după moarte! Iadul este o invenție. Declarațiile controversate ale unui episcop

Viață după moarte! Un episcop susține că Biserica a inventat iadul pentru a „controla” masele.

Viața după moarte! Într-un interviu acordat în 2006 și descoperit recent, episcopul Spong a explicat de ce crede că raiul și iadul sunt niște concepte umane și nu spirituale.

Episcopul Spong a declarat: „Nu cred că există iadul. Cred în viața după moarte, dar nu cred că are legătură cu recompensa și pedeapsa. Religia a încercat mereu să controleze masele și asta este ceva ce oamenii nu prea înțeleg”.

„Este o ”activitate” de a produce vinovăție, de controla oamenii. Dacă ai raiul, ca un loc în care ești recompensat pentru bunătatea ta, și iadul, ca un loc în care ești pedepsit pentru răul pe care l-ai făcut, atunci ai un fel de control asupra populației.

„Așa că au creat acest loc îngrozitor, care a speriat, la propriu, masele de-a lungul istoriei creștine, toate acestea facând parte dintr-o tactică de control”.

John Shelby Spong a fost episcopul unei biserici din Newarkul, New Jersey, SUA, între 1979 și 2000.

El militează pentru reformarea dogmei creștine, provocând constant Biserica cu privire la credințele depășite sau necinstite.

În interviul care i-a fost luat în 2006, episcopul a fost întrebat dacă el crede cu adevărat că iadul a fost inventat de Biserică.

El a spus: „Da, cred că Biserica a inventat aceste ”cuptoare încinse”. Dar cred că în majoritatea vieții religioase există un sentiment de recompensă și pedeapsă într-o anumită formă”. „Bisericii nu îi place că nu poate controla adulții”.

Cu mai bine de 20 de ani în urmă, o comisie a Bisericii Angliei a respins ideea iadului așa cum mulți oameni îl văd în ziua de azi, scrie Express.co.uk.

CITEȘTE ȘI Cine este adevăratul fotograf al Casei Regale britanice. Surpriza ducesei de Cambridge

CITEȘTE ȘI  Rusia, declarație de război la granița cu România. Amenințare majoră la adresa securității

CITEȘTE ȘI Atac devastator la adresa românilor din Diaspora. „Trebuie alungați cu șuturi în fund”