Evenimentul Zilei > International > Atac devastator la adresa românilor din Diaspora. „Trebuie alungați cu șuturi în fund”
Atac devastator la adresa românilor din Diaspora. „Trebuie alungați cu șuturi în fund”

Atac devastator la adresa românilor din Diaspora. „Trebuie alungați cu șuturi în fund”

Un parlamentar spaniol a lansat un atac devastator la adresa românilor care locuiesc în Spania.

Politicianul a mai declarat că românii generează probleme serioase în zonele în care locuiesc.

Luni, Macarena Olona, deputata Vox aleasă în zona Granada, Spania, a spus că românii care locuiesc fără forme legale „trebuie alungați cu șuturi în fund”. În declarația sa, deputata a făcut referire la situația delicată care se regăsește în cartierul La Chana din Granada.

În discursul său, deputata a punctat că decidenții „au o politică ce se îndepărtează tot mai mult de nevoile spaniolilor”. „Acești politicieni nu au zone românești în cartierele lor, oameni care locuiesc ilegal în case și care generează probleme serioase de conviețuire, așa cum se întâmplă în Chana”, a spus Macarena Olona, transmite La Vox de la Galicia.

„Printre prioritățile noastre se numără zone din Granada, cum ar fi La Chana, pentru că dacă facem o plimbare prin Plaza de la Unidad vedem un cartier complet abandonat: este un loc în care copiii ar trebui să alerge sau persoanele în vârstă ar putea să se odihnească, care după mult efort și atâția ani de plată a impozitelor, astăzi nu au bănci decente unde să poată sta”, a  mai punctat Macarena Olona.

Politicianul a mai atras atenția asupra faptului că rezidenții au părăsit cartierul aflat în paragină deoarece imobilele nu mai aveau nici măcar lifturi, acestea fiind în totalitate „ocupate de populația românească”.

După o vizită efectuată în zona respectivă, Olona a mai spus că au apărut „depozite ilegale de fier vechi care implică probleme de insalubritate și securitate”.