Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie în Vinerea Mare. Un incendiu a izbucnit la o biserică. Intervin peste 30 de pompieri
Tragedie în Vinerea Mare. Un incendiu a izbucnit la o biserică. Intervin peste 30 de pompieri

Tragedie în Vinerea Mare. Un incendiu a izbucnit la o biserică. Intervin peste 30 de pompieri

Tragedie în Vinerea Mare! Un incendiu a izbucnit la o biserică din Vrancea. Peste 30 de pompieri intervin pentru a lichida incendiul.

În Vinerea Mare, un incendiu a izbucnit la biserica din comuna Bârsesti, judeţul Vrancea. 35 de pomiperii au intervenit cu cinci autospeciale pentru lichidarea flăcărilor.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 250 de mp. Potrivit primelor informații, credincioșii prezenți la slujbă au reușit să se auto-evacueze în timp util, anunță Antena 3.

Incendiu la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Focşani

În urmă cu trei luni, Un incendiu a izbucnit, la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Focşani, cunoscută şi ca Biserica Donie, fiind afectată întreaga pictură a lăcaşului de cult, a informat, miercuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

”În jurul orei 23,00, un apel la numărul unic de urgenţă 112 anunţa izbucnirea unui incendiu la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Focşani. La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, în interiorul lăcaşului de cult, cuprinzând elemente de mobilier care ardeau mocnit”, a precizat ISU Vrancea.

Focarul a fost localizat în cel mai scurt timp, pompierii reuşind să lichideze incendiul în limitele găsite în mai puţin de 30 de minute.

La faţa locului s-a intervenit cu patru echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

Potrivit ISU Vrancea, în urma evenimentului provocat de un scurtcircuit la o unitate de aer condiţionat, au ars circa 30% din cafas, piese de mobilier, zece metri pătraţi de mochetă şi o unitate de aer condiţionat, iar din cauza fumului dens întreaga pictură a lăcaşului de cult a fost afectată.

CITEȘTE ȘI  Persoanele vaccinate cu Pfizer vor trebui să mai facă un vaccin după rapel. Anunț de ultimă oră făcut de șeful BioNTech

CITEȘTE ȘI  Oana Lovin, mărturisiri dramatice despre boala nemiloasă care îi afectează viața. Medicii nu i-au dat șanse