Două anchete separate au fost deschise de Poliția din Botoșani si DSP,  după ce pe reţelele de socializare, dar şi în presă au apărut imagini de la o slujbă oficiată în localitatea Tudora la care au participat peste 100 de persoane, care nu purtau mască şi nici nu păstrau o distanţă corespunzătoare între ele.

Slujba a avut un sobor de preoți

Slujba s-a desfăşurat în spaţiu închis, ea fiind oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu protopopul de Botoşani, Petru Fercal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu, a precizat că poliţiştii vor identifica persoanele participante la slujbă, dar şi organizatorii evenimentului religios, în vederea adoptării unor sancţiuni.

“Se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor care au participat la acest eveniment, precum şi pentru identificarea organizatorilor, urmând să dispunem măsuri pentru nerespectarea regulilor impuse în contextul stării de alertă”, a afirmat, miercuri, oficialul IPJ.

Anchetă și de la DSP

La rândul său, directorul DSP, Monica Adăscăliţei, s-a autosesizat în cazul de la Tudora şi a demarat propria anchetă. De asemenea, conducerea DSP a anunţat că, alături de prefectul Dan Nechifor, va iniţia un dialog cu reprezentanţii Protopopiatului Botoşani.

“Urmare a apariţiei în presa locală a unor imagini care ilustrează o slujbă dintr-o biserică din judeţul Botoşani la care nu au fost respectate măsurile igienico-sanitare specifice pandemiei, DSP Botoşani s-a autosesizat şi va desfăşura o ancheta, solicitând un punct de vedere din partea Protopopiatului”, a declarat Adăscăliţei.