Evenimentul ZileiSocialPersoanele vaccinate cu Pfizer vor trebui să mai facă un vaccin după rapel. Anunț de ultimă oră făcut de șeful BioNTech

Persoanele vaccinate cu Pfizer vor trebui să mai facă un vaccin după rapel. Anunț de ultimă oră făcut de șeful BioNTech

Persoanele vaccinate cu Pfizer vor trebui să mai facă un vaccin după rapel. Anunț de ultimă oră făcut de șeful BioNTech
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ pentru cei vaccinaţi cu Pfizer. Ugur Sahin, cofondator al companiei farmaceutice germane BioNTech, a declarat că în cazul vaccinului distribuit de Pfizer este nevoie de administrarea unei a treia doze

Acțiunea suplimentară va trebui realizată la cel mult un an de la rapel, pentru a garanta menţinerea unei imunități maxime.

Eficacitatea Pfizer este de 97% la administrarea celei de-a doua doze

Ugur Sahin, care conduce BioNTech împreună cu soţia sa, cercetătoarea Ozlem Turec, a declarat că eficacitatea maximă a vaccinului Pfizer, de 97%, este atinsă după şapte zile de la administrarea celei de-a doua doze. El a reamintit, totodată, că după şase luni de la atingerea acestei imunităţi maxime, după a doua doză, aceasta începe să scadă.

În conformitate cu estimările actuale, acest lucru înseamnă că după trecerea a între nouă luni şi un an este nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin. Acțiunea ar ajuta la garantarea menţinerii unei imunităţi maxime.

Ugur Sahin s-a arătat, de asemenea, precaut referitor la liberalizarea restricţiilor pentru cei vaccinaţi. În opinia lui, este clar însă că acest lucru va avea loc, deoarece „toţi ne dorim să revenim la normalitate”, dar trebuie să evităm să facem „discriminare” între cei vaccinaţi şi cei care încă nu au avut acces la vaccin, a mai subliniat oficialul BioNTech.

Oficialul Pfizer este optimist asupra eficienței vaccinului împotriva variantei indiene de coronavirus

Ugur Sahin este încrezător că vaccinul este eficient şi împotriva variantei indiene.

„Metoda noastră se bazează pe experienţa căpătată împotriva cancerului. Am experimentat cu multe variante şi, până acum, cu toate am obţinut rezultate bune”, a declarat Ugur Sahin, la o întâlnire online cu reprezentanţi ai mass-media din Germania.

„Sunt încrezător că vom obţine rezultate bune şi împotriva variantei indiene”, a mai spus acesta, referitor la mutaţia virusului SARS-CoV-2, mult mai agresivă decât cele detectate anterior: „Până acum, vaccinul a dovedit eficacitate practic împotriva tuturor mutaţiilor cunoscute”.

Vaccinul împotriva COVID-19 oferit de Pfizer este apreciat pentru calitățile sale de către persoanele care doresc să fie imunizate și este relativ cel mi accesibil pentru populația europeană.


Accesează: