Evenimentul Zilei > Social > Campania de vaccinare. Modificări importante legate de rapel
Campania de vaccinare. Modificări importante legate de rapel

Campania de vaccinare. Modificări importante legate de rapel

Schimbarea centrului de vaccinare la a doua doză de vaccin va fi posibilă, cel mai probabil de săptămâna viitoare.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că autorităţile lucrează la o modificare în cadrul campaniei de vaccinare. În urma optimizării analizate, persoanele care au făcut prima doză de vaccin anti-COVID-19 într-un centru să poată primi doza de rapel într-un alt centru, care le este mai apropiat.

„Am luat în calcul asta, dar în mod deosebit pentru tipul de vaccin pentru care există locuri libere în centrul în care vrei să mergi. De exemplu, dacă în Bucureşti există locuri libere, sigur că te poţi duce să faci rapelul acolo, nu este absolut nicio problemă. Chiar joi am discutat cu colegii de la STS încât să avem această posibilitate de a modifica centrul pentru cea de-a doua doză. Cred că zilele acestea va fi deja disponibilă (posibilitatea de a modifica centrul pentru rapel – n.r.), se lucrează deja la acest lucru”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, joi seară, la Digi 24.

Potrivit medicului militar, cel mai probabil de la începutul săptămânii viitoare ar urma să fie disponibilă această facilitate. Până atunci, cei care doresc se pot adresa direct centrelor apropiate domiciliului.

Rapelul la o locație mai apropiată trebuie anunțat preferabil cu 72 de ore

„În situaţii punctuale evident că nu trebuie ca un om să se mai deplaseze la sute de kilometri, poate să facă acest lucru într-un centru de vaccinare mai apropiat de localitatea în care locuieşte. Este preferabil să se anunţe cu 72 de ore la centrul respectiv că am de făcut rapel  tocmai pentru a nu lua din dozele persoanelor care sunt deja programate”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul CNCAV a adăugat că în intervalul precizat pentru fiecare tip de vaccin ar urma să existe posibilitatea modificării datei, cu respectarea acestui interval, respectiv 42 de zile pentru serul Pfizer, 35 de zile Moderna şi 12 săptămâni pentru AstraZeneca.