Evenimentul Zilei > Social > Europa se confruntă cu cea mai mare amenințare COVID-19. Primele cazuri, în Marea Britanie
Europa se confruntă cu cea mai mare amenințare COVID-19. Primele cazuri, în Marea Britanie

Europa se confruntă cu cea mai mare amenințare COVID-19. Primele cazuri, în Marea Britanie

O variantă de coronavirus „dublu muntantă” a fost descoperită pentru prima dată în India, iar acum a ajuns şi în Marea Britanie. Iar oficialii din domeniul sănătății sunt în alertă după depistarea cele mai periculoase variante de până acum.

Noile cifre din Public Health England (PHE) arată că au fost depistate 73 de cazuri în Anglia și alte patru în Scoția. Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea din East Anglia, a declarat că descoperirea dublei mutații ar putea fi un motiv de îngrijorare semnificativ.

„Aceste două mutații care lucrează împreună ar putea fi mult mai problematice decât variantele sud-africane și braziliene care au o singură mutație”, a spus el pentru The Guardian. Testele de laborator arată că ambele mutații ajută virusul să infecteze celulele umane și să se sustragă unor anticorpi.

Tulpina, datorită celor două mutații, ar putea fi mai infecțioasă sau mai puțin susceptibilă la vaccinuri

Reamintim că India a detectat o variantă „dublă mutantă” a noului coronavirus în 206 de eșantioane din statul cel mai afectat, Maharashtra. Analiza eșantioanelor a arătat existenta mutațiilor E484Q și L452R.

„Astfel de mutații trec peste imunitate având un grad de infecţie mare. Mutațiile au fost găsite în aproximativ 15-20 la sută din probe și nu se potrivesc cu niciuna dintre variantele anterioare”, a declarat Ministerul Sănătăţii.

Varianta indiană „Double Mutant” ajunge în Marea Britanie și are „semnele distinctive ale virusului foarte periculos”

Până în prezent, nu se știe ce impact ar putea avea cele două mutații asupra eficacității vaccinurilor existente. Noua variantă indiană a virusului COVID-19 care a fost detectată în Marea Britanie are toate caracteristicile unui virus extrem de periculos deoarece are două noi mutații semnificative în proteina spike care o ajută să infecteze celulele și să se sustragă sistemului imunitar.

Până în prezent un total de 600 de persoane din Marea Britanie au contractat varianta de coronavirus din Africa de Sud, arată noile cifre. Oficialii din domeniul sănătății au testat în jur de 650.000 de persoane și s-a raportat că „zeci de cazuri din varianta sud-africană au fost găsite în Wandsworth și Lambeth”. Vestea vine după ce s-a aflat că varianta cu „dublă mutație” a fost deja detectată în Marea Britanie, scrie news.sky.

Una dintre mutațiile în cauză, numită L452R, se găsește și într-o variantă care circulă în California. Această variantă periculoasă a fost raportată şi în alte țări în afară de Marea Britanie, cum ar fi: Danemarca, Singapore, Japonia, SUA și Australia.

Varianta dublu mutantă a fost găsită într-un eșantion dintr-un laborator din San Francisco, California. Medicii, aflaţi în alertă, au spus că America se află într-o cursă contra cronometru pentru a vaccina oamenii, în ciuda faptului că au primit deja serul peste 106,2 milioane de cetățeni.

Mai multe date despre această dublu mutantă puteţi citi aici: Anunţul apocaliptic vine din SUA. S-a descoperit tulpina „Double Mutant”. Fauci avertizează omenirea

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: