Evenimentul ZileiSocialCoronavirusul, învins. Cocktailul de anticorpi cu 2 medicamente reduce riscul cu 70%

Coronavirusul, învins. Cocktailul de anticorpi cu 2 medicamente reduce riscul cu 70%

Coronavirusul, învins. Cocktailul de anticorpi cu 2 medicamente reduce riscul cu 70%
Noile date de fază 3 arată că cocktailul de anticorpi format din casirivimab și imdevimab au redus riscul de infecţie, spitalizarea sau deces cu 70% la pacienții ne-spitalizați cu COVID-19.

Rezultatele incredibile ale unui tratament format dintr-un cocktail are menirea să reducă riscul de infectare cu COVID-19 între membrii aceleiaşi familii. Laboratorul american Regeneron şi partenerul său elveţian Roche au dezvăluit noi rezultate ale unor studii clinice promiţătoare pentru un cocktail experimental format din casirivimab şi imdevimab.

Cum se administrează cocktailul

Casirivimab și imdevimab au îndeplinit, de asemenea, toate obiectivele secundare cheie în studiul de fază III REGN-COV 2067, inclusiv capacitatea de a reduce durata simptomelor de la 14 la 10 zile. În plus, un studiu de fază II însoțitor (REGN-COV 20145) la pacienți cu risc scăzut simptomatic sau asimptomatic neospitalizat cu COVID-19 a arătat reduceri semnificative și comparabile ale încărcăturii virale în doze cuprinse între 300 și 2.400 mg.

Administrat prin injecţie subcutanată, într-o doză de 1.200 mg, tratamentul a redus riscul de infecţie simptomatică cu 81% la pacienţii care nu erau infectaţi la momentul la care au început studiile.

La persoanele care au dezvoltat simptome de infecţie COVID-19 simptomele au dispărut mai repede, într-o săptămână, în medie, comparativ cu trei săptămâni la pacienţii cărora li s-a administrat un placebo, a detaliat partenerul elveţian Roche, într-un comunicat emis separat, care a prezentat la rândul său rezultatele acestor teste.

Studiul a fost făcut pe pacienţi cu vârste cuprinse între 18-96 de ani

Toți pacienții din această analiză au avut cel puțin un factor de risc, inclusiv obezitatea (58%), vârsta de 50 de ani (51%) și bolile cardiovasculare, inclusiv hipertensiunea (36%).  Aproximativ 35% dintre pacienți erau latino / hispanici, 5% erau afro-americani, iar vârsta a fost cuprinsă între 18-96 de ani.

Desfăşurate împreună cu Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite, aceste studii clinice au vizat evaluarea acestui tratament la pacienţii neinfectaţi, care nu prezentau anticorpi sau simptome şi care locuiau într-o gospodărie în care o persoană fusese diagnosticată pozitiv în cursul unei perioade precedente de patru zile. Studiile au fost realizate pe 1.505 persoane.„Cu peste 60.000 de americani care continuă să fie diagnosticaţi pozitiv pentru COVID-19 în fiecare zi, acest cocteil de anticorpi REGEN-COV poate ajuta la asigurarea unei protecţii imediate la persoane nevaccinate, care sunt expuse virusului”, a declarat doctor George D. Yancopoulos, preşedintele şi directorul ştiinţific al companiei Regeneron, citat în comunicat.

Levi Garraway, directorul medical al Roche, a subliniat, de asemenea, că, deşi vaccinările avansează la nivel global, ”se menţin nevoile medicale critice” pentru ”prevenirea infecţiilor şi asigurarea protecţiei imediate împotriva COVID-19 la persoanele aflate în contact strâns”.

Roche, numărul unu mondial în oncologie, a încheiat în august un parteneriat cu Regeneron pentru a dezvolta, produce şi distribui această terapie dublă, dar şi pentru a efectua demersurile de omologare la autorităţile sanitare din afara Statelor Unite. Cele două grupuri urmează să transmită cu rapiditate rezultatele acestor studii către autorităţile sanitare. Mai multe detalii despre acest studiu puteţi citi AICI.


Volumul „Zori Însângerate”, disponibil pe piață

Cartea „Zori Însângerate”, scrisă de colonelul(r) Tudor Păcuraru și conf. univ. dr. Florian Bichir, este de luni, 12 aprilie, disponibilă pe piață. Are la bază documente declasificate ale SRI din martie 1990. Mai exact, evenimentele de la Târgu Mureș, care s-au desfășurat sub egida Planul „VIRRADAT” \ „AURORA ZORILOR”.

Planul a fost creat de liderili de la Budapesta, care au trecut pe la „universitățile kominterniste, KGB-iste și GRU-iste” de la Moscova. Obiectivul final era adjudecarea Ardealului.

„Cartea „Zori însângerate” este dedicată ofițerilor români, contraspioni și antiteroriști care, năpăstuiți de propriul Guvern, au ales să-și facă datoria față de Patrie cum au putut mai bine, sub huiduielile gloatei isterizate”, spun coautorii.

Comandă cartea aici


Accesează: