Evenimentul Zilei > Economie > Regeneron a dat lovitura! Acţiunile se vând ca pâinea caldă. Cine a contribuit la succesul companiei
Regeneron a dat lovitura! Acţiunile se vând ca pâinea caldă. Cine a contribuit la succesul companiei

Regeneron a dat lovitura! Acţiunile se vând ca pâinea caldă. Cine a contribuit la succesul companiei

Acțiunile Regeneron au crescut imediat după ce Casa Albă a făcut anunțul despre diagnosticul lui Trump şi tratamentul pe care l-a luat în lupta cu Covid-19.

Directorii de la Regeneron au anunţat că au vândut acțiuni de peste un milion de dolari imediat după ce președintele Donald Trump a anunțat că a luat medicamentul respectiv.

În weekend, atât Casa Albă, cât și Trump au adus laude la adresa cocktailului experimental de anticorpi Regeneron care nu a fost aprobat de Food and Drug Administration și nici nu a trecut testele.

„Mi-au dat Regeneron, a spus Trump într-un videoclip pe care l-a postat pe Twitter pe 3 octombrie despre tratamentul său de la Centrul Medical Militar Național Walter Reed. A fost de necrezut. M-am simțit bine imediat. M-am simțit la fel de bine ca înainte, a concluzionat preşedintele SUA.

Trump nu a dat  numele tratamentului, REGN-COV2

După înregistrarea videoclipului, stocul Regeneron a crescut cu trei la sută. La deschiderea piețelor luni, prețurile acțiunilor Regeneron au trecut de la 564 dolari la peste 600 dolari pe acțiune.

Joseph Goldstein, care se află în consiliul de administrație pentru Regeneron, și şeful comercial, Marion McCourt, au vândut în total 10.200 de acțiuni.  Vânzarea de acţiuni le-a adus un  profit net de peste 1 milion de dolari – aproximativ 740.000 de dolari pentru Goldstein și 260.000 de dolari pentru McCourt.

Deja s-a vândut un stoc de peste 100 de milioane de dolari, mai mult comparativ cu 2019 și 2018 pentru un total de 248 de milioane de dolari până acum. Aceasta reprezintă o creștere de peste 70%.

Cele trei trusturi menţionate mai sus, sunt familiale lui Trump.  Office of Government Ethics din SUA a dezvăluit că avea acțiuni la companie, dar acestea nu au apărut în declaraţia sa din 2020.

Vânzările ridică potențiale preocupări etice pentru administrația Trump și directorii companiei de medicamente, potrivit Accountable Pharma, care face parte din grupul de supraveghere Accountable US.

Totodată, grupul a cerut o „investigație” asupra vânzărilor

„Acesta este ultimul exemplu clar al președintelui Trump care pompează în vânzarea stocurilor cu publicitatea sa de„ vindecare miraculoasă”, a spus purtătorul de cuvânt Eli Zupnick.

„Ar trebui să existe o investigație pentru a stabili dacă au existat nereguli în ceea ce privește aceste vânzări de acțiuni, inclusiv orice acțiune potențială a guvernului întreprinsă pentru a îmbogăți președintele Trump sau consilierii săi politici”, a mai spus purtătorul de cuvânt al companiei de supraveghere Accountable US, potrivit  Daily Mail.

Trump era obișnuit să profite de trendurile pe bursă, iar acum se pare că iar a dat lovitura, deoarece de starea de sănătate a lui Trump depinde toată economia mondială. Iar compania care i-a administrat tratamentul experimental nu face decât să culeagă profit în avantajul economiei americane.