Evenimentul Zilei > International > Marea decizie luată de Donald Trump. Președintele SUA vrea neapărat să facă asta
Marea decizie luată de Donald Trump. Președintele SUA vrea neapărat să facă asta

Marea decizie luată de Donald Trump. Președintele SUA vrea neapărat să facă asta

Ultimele informații despre starea de sănătate au venit de la Casa Albă.

A trecut cu bine peste episodul infectării cu coronavirus. Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA) și-a încheiat tratamentul pentru COVID-19 şi ar putea relua angajamentele publice începând de mâine. Șeful de la Casa Albă „a reacţionat per total extrem de bine la tratament şi sănătatea sa a rămas stabilă şi lipsită de orice indiciu care să sugereze un progres al bolii”, conform informaţiilor furnizate de medicul președintelui, Sean Conley,

„Sâmbătă se împlinesc zece zile de la momentul în care Doanld Trump a fost diagnosticat şi, pe baza traiectoriei diagnosticelor avansate stabilite de echipă, anticipez pe deplin revenirea în siguranţă a preşedintelui la angajamentele publice la acel moment”, a afirmat Conley.

„Mă duc la spitalul Walter Reed, cred că mă simt bine, dar ne vom asigura că lucrurile merg cum trebuie. Prima doamnă e și ea foarte bine. Vă mulțumesc foarte mult. Apreciez”, spunea președintele în momentul în care a fost internat la Washington.

Va participa la mitinguri

Apoi, după externare, el a transmis pe contul de Twitter un mesaj în care le spunea oamenilor să nu se lase dominați de coronavirus. „Nu vă fie frică, îl veți învinge. Ieșiți din case, fiți prudenți”.

În ultimele zile, Donald Trump a ținut să transmită mesaje pozitive publicului, afirmând că se simte foarte bine. Obligat să rămână la Casa Albă, președintele SUA a declarat, joi, că nu crede că este contagios şi se simte suficient de bine pentru a relua mitingurile de campanie. „Mi-ar plăcea să organizez un miting în seara asta. Am vrut să fac unul aseară. Dacă sunt la un miting, stau singur, foarte departe de toată lumea”, a declarat Trump pentru Fox Business Network.

La data de 3 noiembrie, în Statele Unite ale Americii vor avea loc alegerile prezidențiale. Republicanul Donald Trump candidează pentru obținerea unui noi mandat. Contracandidatul său este democratul Joe Biden.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: