Evenimentul Zilei > Actualitate > Alegeri SUA. Rivalul lui Trump, arestat! Celebrul contracandidat e acuzat de crimă
Alegeri SUA. Rivalul lui Trump, arestat! Celebrul contracandidat e acuzat de crimă

Alegeri SUA. Rivalul lui Trump, arestat! Celebrul contracandidat e acuzat de crimă

Ştirea momentului în SUA: Departamentul de Justiţie şi Comisia pentru Bursă şi Titluri de Valoare (SEC) au anunţat luni că au deschis dosare pe numele lui John McAfee, candidat retras din cursa pentru alegerile prezidenţiale.

Presa de la Washington relatează că arhicunoscutul dezvoltator de software de securitate cibernetică John McAfee a fost arestat în Spania.

Mai departe, el urmează să fie extrădat în Statele Unite ale Americii, unde odată ajuns va trebui să răspundă acuzaţiilor de evaziune fiscală şi de reclamă falsă la criptomonede.

Conform DPA, preluată de Agerpres, oficialii din Comisia pentru Bursă şi Titluri de Valoare (SEC) şi din Departamentul de Justiţie au că au deschis dosare pe numele său.

John McAfee are 75 de ani

Departamentul de Justiţie intenţionează să îl trimită în judecată pe John McAfee pentru evaziune fiscală şi nedeclararea intenţionată a veniturilor pentru perioada 2014-2018.

De celalară parte, SEC îl acuză pe mogulul în vârstă de 75 de ani că a recomandat anumite criptomonede pe contul său de Twitter.

Dacă era o recomandarea despre care dezvăluia că era reclamă, nu era nicio problemă, dar pentru că ţinut secret că era plătit cu milioane de dolari pentru promovare, va trebui să suporte rigorile legii americane.

Îl înfundă şi pe bodyguardul lui McAfee

La rândul său, în afacerile murdare ale lui John McAfee a fost implicat şi bodyguardul acestuia, fapt pentru care a la rândul său inculpat pentru rolul jucat în această schemă.

În acest context, McAfee riscă ani grei de închisoare dacă va fi condamnat şi sunt şanse mari să moară în spatele gratiilor dacă va primi o sentinţă grea.

Despre acuzaţiile legate de ilegalităţile fiscale, publicul american a fost informat prima dată de abia în prezent deşi ele datează încă din iunie 2020.

McAfee de la apogeu la „găinării”

McAfee a devenit celebru în toată lumea după ce a fondat compania omonimă de software antivirus în anii ’80, de la conducerea căreia s-a retras în anii ’90.

Viaţa lui a luat o turnură atât de ciudată şi bizară încât în 2012 a fost căutat de oamenii legii după moartea unui vecin al său din Belize.

Media din întreaga lume a preluat acest subiect incendiar şi astfel s-a aflat că americanul a scăpat de braţul lung al legii
fugind prin junglă.

Odată întors în SUA, el şi-a înregistrat candidatura la alegerile prezidenţiale din 2016.

Nemulţumit de felul în care au decurs lucrurile atunci, el a decis şi în acest an să se se încrie în cursa prezidenţială.

Probabil fiind conştient de problemele pe care le avea cu legea, McAfee şi-a oprit campania pentru Casa Albă în martie 2020.

Trump sau Biden, cine va câştiga alegerile în SUA?

În prezent, Donald Trump şi Joe Biden se luptă pentru preşedinţia Statelor Unite ale Americii, care se anunţă una mai strânsă ca niciodată la 3 noiembrie.

Conform unui sondaj online efectuat recent de Reuters/Ipsos, Biden are 10 procente în faţa lui Trump cu o lună înainte de mult aşteptatele  alegeri din SUA.

foto: John McAfee

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: