Evenimentul Zilei > International > Donald Trump a fost externat. Ce a făcut imediat după ce a ajuns la Casa Albă
Donald Trump a fost externat. Ce a făcut imediat după ce a ajuns la Casa Albă

Donald Trump a fost externat. Ce a făcut imediat după ce a ajuns la Casa Albă

Liderul Statelor Unite ale Americii spune că se simte mai bine ca niciodată.

După ce a fost infectat cu coronavirus, Donald Trump a fost pus pe picioare și a plecat acasă, luni. Președintele Statelor Unite ale Americii a fost internat la spitalul militar Walter Reed din Washington. După câteva zile în care a avut probleme destul de însemnate, politicianul s-a revigorat și a început să transmită mesaje optimiste pe rețelele de socializare.

„Nu vă temeți de Covid. Nu-l lăsați să vă conducă viața. Sub administrația mea, am dezvoltat o serie de medicamente foarte bune. Mă simt mai bine decât acum 20 de ani! ”, a scris Trump pe Twitter. În momentul în care a părăsit spitalul Trump era îmbrăcat la costum și purta o cravată de culoare albastră. Pe față avea o mască medicinală. Medicii au transmis că liderul de la Casa Albă s-ar putea să nu fie în plenitudinea forțelor și să se mai resimtă după problemele de sănătate.

A ieșit pe balcon la Casa Albă

Trump a răsuflat ușurat după externare, a făcut semnul victoriei și s-a urcat într-un SUV pentru a ajunge la elicopterul Marine One, care l-a transportat la Casa Albă. Președintele vrea să se întoarcă urgent la treburile curente, care vizează și campania electorală. La data de 3 noiembrie, în SUA au loc alegeri prezidențiale, iar Trump îl are contracandidat pe democratul Joe Biden.

La sosirea la Casa Albă, președintele a ieșit pe balconul cu vedere la South Lawn, înconjurat de steaguri americane, și a salutat ofițerii militari și Marine One în timp ce pleca.

Este posibil ca președintele să nu fie încă în întregime din pădure”, a spus Sean Conley, medicul liderului Americii.

Atât cât a putut fizic, Trump a avut ocazia să lucreze și în timpul internării. Și asta pentru că spitalul Walter Reed  este echipat cu dispozitive de comunicare securizate pentru a permite președintelui să lucreze”, după cum spunea contraamiralul Connie Mariano, membru al echipei medicale a președinților George HW Bush și Bill Clinton.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.