Evenimentul Zilei > Sport > Atacurile la securitatea SUA au ajuns la un nivel alarmant. FBI a intrat în alertă
Atacurile la securitatea SUA au ajuns la un nivel alarmant. FBI a intrat în alertă

Atacurile la securitatea SUA au ajuns la un nivel alarmant. FBI a intrat în alertă

Există un plan pe care l-au conceput autoritățile din America.

Biroul Federal de Investigații (FBI) al Statelor Unite ale Americii își reorganizează diviziunile cibernetice, cu scopul de a combate activitatea în creștere în aceste zone, intensificând totodată contactele sale între agenții.

Se urmărește consolidarea investigațiilor ce vizează pirateria informatică. Sunt numeroase atacuri lansate de organizații puternice sau de alte state, care vor să fure secrete guvernamentale. În acest moment, criminalitatea cibernetică și spionajul au atins un nivel fără precedent, fapt ce i-a băgat pe oficialii FBI în ședințe de reorganizare, conform intelnews.org.

Se pare că un rol în creșterea infracționalității îl are și situația de instabilitate creată de pandemia de coronavirus. Pe de altă parte, pierderile financiare pot fi uriașe din cauza atacurilor cibernetice. În ultimele zile, multe spitale din SUA au avut probleme după sistemele lor informatice au fost atacate de hackeri. Practic, totul a fost blocat de un virus, iar cei care au lansat atacul au cerut bani pentru a debloca sistemul.

Care sunt zonele cele mai periculoase

Divizia Cibernetică a FBI a fost înființată în anul 2002. Matt Gorham, director adjunct, a afirmat că reorganizarea din această perioadă are în vedere atât aripile cibernetice ale Biroului și vizează de asemenea și aripile străine de spionaj cibernetic. Este vorba despre o fuziune, o colaborare între mai multe organisme de securitate din Statele Unite ale Americii, cum ar fi Serviciul Secret, Agenția Națională de Securitate, Departamentul pentru Securitate Internă și Agenția Centrală de Informații (CIA).

National Cyber ​​Investigative Joint Task Force (NCIJTF) va servi ca organism de coordonare a eforturilor de securitate cibernetică ale Guvernului din SUA. Matt Gorgham a mai precizat că se vor cea „centre de misiune” situate în cadrul diferitelor unități cibernetice ce-și vor lega activitatea de NCIJTF.

Aceste centre se vor concentra pe zone de unde vin cele mai puternice atacuri cibernetice: Iran, Coreea de Nord, China și Rusia.