Evenimentul Zilei > International > Marele mister din jurul lui Joe Biden. Este dependent candidatul la președinție de așa ceva?
Marele mister din jurul lui Joe Biden. Este dependent candidatul la președinție de așa ceva?

Marele mister din jurul lui Joe Biden. Este dependent candidatul la președinție de așa ceva?

O polemică a fost stârnită înainte confruntării directe dintre Biden și Trump.

Joe Biden, candidatul democraților pentru șefia de la Casa Albă, stârnește controverse în Statele Unite ale Americii, cu un subiect legat de o eventuală cască pe care politicianul ar purta-o în ureche în timpul confruntătilor electorale. „Ar purta cu adevărat Joe Biden o cască secretă în timpul dezbaterii din această seară? Noi spunem că nu”, scriu jurnaliștii de la nationalinterest.org. 

Sursa citată explică și de ce este greu de crezut că Joe Biden ar primi ajutor în timpul confruntărilor verbale. „Este foarte greu să ne imaginăm că un candidat la președinție ar putea purta ascunsă o cască în timpul unei dezbateri politice individuale și ar putea primi răspunsuri pe tot parcursul, fără ca adversarul lui sau altcineva din apropiere să observe acest lucru.”

A fost de acord și s-a răzgândit?

Discuția a apărut după ce contracandidatul lui Biden, actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump a cerut o verificare a urechilor sale și ale lui Biden, de către un terț, pentru a se demonstra că nimeni nu poartă o cască. Conform televiziunii Fox News, Biden a fost de acord în primă fază cu această propunere, dar ulterior s-a răzgândit, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al lui Trump, Tim Murtaugh.

Kate Bedingfield, unul dintre purtătorii de cuvânt ai lui Biden a precizat că cererea lui Trump este absurdă și a negat ceea ce a afirmat Tim Murtaugh, că politicianul pe care îl reprezintă ar fi cerut o pauză de 30 de minute în timpul dezbaterii cu actualul președinte al Statelor Unite ale Americii.

„Este total absurd. El nu poartă niciodată cască și nu a cerut niciodată pauză. Staff-ul lui Trump se teme că acesta nu se va descurca bine în timpul confruntării și vor deja să pună bazele unor explicații pentru ce va urma”, a spus Kate Bedingfield înaintea confruntării ce va fi decisive pentru rezultatul alegerilor.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: