Evenimentul Zilei > International > Covid-19, noul URSS pentru ruși. „Nu ieșiți în weekend, petreceți cu colocatarii”
Covid-19, noul URSS pentru ruși. „Nu ieșiți în weekend, petreceți cu colocatarii”

Covid-19, noul URSS pentru ruși. „Nu ieșiți în weekend, petreceți cu colocatarii”

Kremlinul a declarat, joi, că numărul de contaminări cu SARS-CoV-2 în creștere este o „sursă de profundă îngrijorare”. Patriarhul Kirill, conducătorul bisericii ruse, se află în autoizolare.

În condiţiile în care numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus a crescut vertiginos joi, aproape până la cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei, autorităţile ruse le-au recomandat locuitorilor să stea acasă în acest sfârşit de săptămână.

Totodată, rușii au fost sfătuiți să ia mai multe măsuri de precauţie iar Kremlinul a declarat că majorarea numărului de contaminări este o sursă de „profundă îngrijorare”.

Potrivit oficialilor ruși, s-au raportat 11.493 de noi contaminări cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore.

Un număr foarte apropiat de recordul zilnic de 11.656 de cazuri înregistrat la 11 mai, în vârfului primului val al epidemiei, când a fost impus un lockdown strict.

Cu toate acestea, în Rusia nu s-au impus măsuri de izolare iar revenirea măsurilor restrictive nu este în intenția Kremlinului.

Totuși, autoritățile din Moscova le-au recomandat persoanelor mai în vârstă de 65 de ani să se izoleze, iar companiilor – să permită telemunca pentru cel puţin o treime dintre angajaţi.

„Le recomandăm oamenilor să-şi petreacă weekendul ce vine acasă, cu familiile şi colocatarii”, a îndemnat Aleksei Kuzneţov, consilier al ministrului rus al sănătăţii, citat de agenţia de ştiri RIA Novosti.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: