Evenimentul Zilei > International > Putin, dovedit de Covid-19? Ce spun autoritățile ruse
Putin, dovedit de Covid-19? Ce spun autoritățile ruse

Putin, dovedit de Covid-19? Ce spun autoritățile ruse

Vicepremierul rus responsabil cu sănătatea, Tatiana Golikova, a recunoscut vineri, „o creștere serioasă” a cazurilor de coronavirus din Rusia, asigurând totuși că țara sa este pregătită să facă față acestuia.

„Am observat o crestere a numarului de cazuri noi de coronavirus in ultimele două săptămâni.Aceasta este o creștere serioasă”, a declarat Tatiana Golikova în timpul unei conferințe de presă, conform postului de televiziune publică Rossia 24.

Vineri, 9412 de noi cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 și 186 de decese legate de această maladie au fost înregistrate oficial în Rusia în ultimele 24 de ore.

Potrivit Tatianei Golikova, această creștere este legată de scăderea telemuncii, cu „revenirea unor echipe mari de angajați”, precum și de sosirea toamnei, sezonul tradițional al bolilor infecțioase.

„Dar situația actuală este destul de diferită de cea pe care am avut-o la începutul pandemiei în martie-aprilie (…) Medicii sunt gata, paturile de spital sunt gata, avem suficiente mijloace de protecție și medicamente”, a asigurat Tatiana Golikova, care a cerut rușilor să respecte regulile distanțării și purtării unei măști de protecție.

„Nu avem de ales. Fie respectăm măsurile de securitate prescrise de medici (…), fie mergem spre izolare, ceea ce nu vrem și nu intenționăm să facem ”, a subliniat ea.

Covid-19, vânat cu câinii

Tatiana Golikova a participat vineri la prezentarea unui proiect al companiei aeriene publice Aeroflot, care a început să antreneze câini capabili să detecteze coronavirusul.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE