Evenimentul Zilei > International > Anunțul pe care SUA îl așteaptă cu sufletul la gură. E oficial! Zarvă la Casa Albă
Anunțul pe care SUA îl așteaptă cu sufletul la gură. E oficial! Zarvă la Casa Albă

Anunțul pe care SUA îl așteaptă cu sufletul la gură. E oficial! Zarvă la Casa Albă

Medicul lui Donald Trump a făcut anunțul pe care milioane de americani îl așteaptă cu sufletul la gură. În urmă cu mai bine de o săptămână, liderul de la Casa Albă a anunțat că a fost infectat cu virusul chinezesc, vestea cutremurând mapamondul.

Donald Trump nu mai este contagios, a declarat sâmbătă medicul său, Sean Conley, la nouă zile după ce preşedintele american a fost testat pozitiv la COVID-19, scrie AFP.

„În această seară, sunt bucuros să anunţ că, pe lângă faptul că preşedintele îndeplineşte toate criteriile CDC pentru încetarea izolării de siguranţă, din punctul de vedere al standardelor recunoscute actual, el nu mai este considerat ca riscând să transmită virusul altor persoane”, a indicat Sean Conley într-un comunicat.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite sunt principala agenţie federală în domeniul sănătăţii publice.

Potrivit comunicatului, testele au arătat că „nu mai există dovezi de replicare activă a virusului” şi că încărcătura virală a preşedintelui Trump „se diminuează”.

Donald Trump nu are febră şi simptomele s-au „ameliorat”, a indicat medicul Casei Albe, subliniind că va continua să îi urmărească starea de sănătate într-un moment în care preşedintele îşi reia cursul normal al activităţilor sale

Preşedintele american, care a fost spitalizat trei zile, a marcat sâmbătă revenirea în cursa pentru alegerile de la 3 noiembrie cu un discurs din balconul Casei Albe, ţinut în faţa a sute de simpatizanţi.

„Mă simt grozav!”, s-a adresat el mulţimii la începutul unei intervenţii de circa 20 de minute în cursul căreia a apărut în formă.

Casa Albă a anunţat că el îşi va relua de la începutul săptămânii viitoare mitingurile de campanie, într-un ritm intens: Florida luni, Pennsylvania marţi, Iowa miercuri.

Trump și-a făcut curaj să povestească! Calvarul COVID-19

Vineri, la emisiunea „Tucker Carlson Tonight”, președintele Donald Trump a vorbit deschis, fără ocolișuri, despre experiența prin care a trecut după ce a fost confirmat pozitiv cu virusul chinezesc. Acesta a fost primul interviu pe care liderul de la Casa Albă l-a acordat după ce a fost externat.

Într-un interviu acordat lui dr. Marc Siegel, colaborator în domeniul medical al Fox News, Trump a spus că, începând de vineri, nu mai ia medicamente și că se simte „cu adevărat, foarte puternic și sănătos”. Liderul de la Casa Albă a mai recunoscut că, înainte de a fi internat în spital, starea lui de sănătate nu era una tocmai bună. „Mă simțeam foarte vlăguit. Nu mă simțeam cum ar trebui să se simt președintele SUA”, a spus Trump.

În ceea ce privește tratamentul care i s-a administrat în lupta cu virusul chinezesc, Trump a recunoscut efectele benefice ale cocktailului experimental cu anticorpi Regeneron, despre care a spus că a făcut o „diferență extraordinară” în recuperarea sa.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.