Evenimentul Zilei > Social > Anunț făcut de Pfizer. O să existe și al treilea vaccin contra COVID-19
Anunț făcut de Pfizer. O să existe și al treilea vaccin contra COVID-19

Anunț făcut de Pfizer. O să existe și al treilea vaccin contra COVID-19

Albert Bourla, director la Pfizer, a declarat că oamenii vor avea nevoie, „probabil”, de un rapel al vaccinului pentru Covid-19 în decurs de un an după ce s-au vaccinat complet.
Joi, Albert Bourla, director la Pfizer, a făcut un anunț în care afirmă că persoanele care au primit vaccinul BNT162b2 COVID-19 vor avea cel mai probabil nevoie de o doză suplimentară în termen de 12 luni de la vaccinarea completă.
„Un scenariu probabil este acela că va fi necesară a treia doză, undeva între şase şi 12 luni şi apoi, ulterior, va exista o revaccinare anuală, dar toate acestea trebuie confirmate. Şi, din nou, variantele vor juca un rol cheie ”, a declarat Albert Bourla.

Cercetătorii încă nu ştiu cât durează protecţia împotriva virusului după vaccinare

În plus, deoarece protecția împotriva virusului pe termen lung este încă necunoscută, potențialul pentru vaccinări anuale ar fi o posibilitate, a mai spus expertul şi adaugă: „Este extrem de important să reducem grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a spus Bourla.

În opinia sa, vaccinurile vor fi un instrument important în lupta cu variantele extrem de contagioase, inclusiv a tulpinilor din Marea Britanie și Africa de Sud.

Joi, directorul ştiinţific pentru reacţia la Covid-19 al administraţiei Biden, David Kessler, a declarat că americanii ar trebui să se aştepte să primească rapeluri pentru a se proteja împotriva variantelor de coronavirus.

Noile variante ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor

Kessler le-a spus parlamentarilor americani că vaccinurile autorizate în prezent sunt extrem de protectoare, dar a menţionat că noile variante ar putea reduce eficacitatea acestora. „Studiem durabilitatea răspunsului anticorpilor”, a mai spus Kessler.

În februarie, Pfizer şi BioNTech au declarat că testează o a treia doză a vaccinului împotriva Covid-19, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.

La sfârşitul lunii trecute, Institutul Naţional pentru Sănătate a început să testeze un nou vaccin împotriva Covid-19 al Moderna în plus faţă de cel pe care îl are deja, conceput pentru a proteja împotriva unei variante problematice găsite pentru prima dată în Africa de Sud.

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a declarat miercuri că compania speră să aibă un vaccin de rapel pentru vaccinul său cu două doze, disponibil în toamnă, scrie contagionlive.com.