Vaccinarea cu serul împotriva COVID-19 oferit de Johnson & Johnson va fi pusă pe pauză în SUA. Această măsură a fost cerută de autoritățile de reglementare din domeniu medical.

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente și centrele pentru Controlul Bolilor cer ca utilizarea vaccinului Johnson & Johnson să fie oprită temporar, după ce șase persoane din Statele Unite ale Americii au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui, în aproximativ două săptămâni de la administrarea vaccinului.

Primul deces din cauza vaccinului Johnson & Johnson

Pacienții care au suferit efectele adverse sunt șase femei, cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. Din informațiile oferite am aflat ca una dintre femei a decedat, iar alta a fost transportată la spital în stare deosebit de gravă.

Vaccinul oferit de compania Johnosn & Johnson a fost administrat în număr mare în Statele Unite ale Americii. Aproximativ șapte milioane de americani au fost imunizați cu vaccinul Johnson & Johnson, iar alte nouă milioane de doze au fost distribuite către alte state.