Evenimentul ZileiActualitateCristian Bușoi, vestea momentului despre vaccinul Johnson & Johnson. Când ajunge și în România

Cristian Bușoi, vestea momentului despre vaccinul Johnson & Johnson. Când ajunge și în România

Cristian Bușoi, vestea momentului despre vaccinul Johnson & Johnson. Când ajunge și în România
Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi, a anunțat că Johnson & Johnson a început, astăzi, livrarea vaccinului anti COVID-19, în UE. El a arătat că zeci de mii de doze urmează să ajungă și în România. Ppână la finalul lunii iunie, producătorul Johnson & Johnson va livra, în întreaga UE, până la 55 de milioane de doze cu vaccin.

Johnson & Johnson a început de astăzi livrarea vaccinului anti-COVID-19 în Uniunea Europeană. Cristian Bușoi a anunțat pe Facebook că 60 de mii de doze urmează să ajungă joi în România, într-o primă tranșă. Acesta va fi distribuită către medicii de familie și în centrele mobile. Până la finalul lunii iunie, producătorul Johnson & Johnson va livra, în întreaga UE, până la 55 de milioane de doze cu vaccin.

Potrivit lui Bușoi, vaccinul are o bună eficacitate, demonstrată, în studiile clinice, atât împotriva tulpinii originale, cât și împotriva variațiilor britanice, sud-africane și braziliene.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am încredere că serul produs de Johnson & Johnson și autorizat în UE pentru protejarea persoanelor peste 18 ani, va accelara masiv campania de vaccinare din UE, mai ales dacă luăm în calcul că pentru imunizare este necesară administrarea unei singure doze de vaccin”, a scris liberalul.

El a explicat că în al doilea trimestru al acestui an, în UE vor fi distribuite 360 de milioane de doze din vaccinurile autorizate. Mai mult de jumătate dintre aceste, 200 de milioane, produse de Pfizer – BioNTech.

Bușoi anunță o veste bună pentru Europa

„O veste bună a venit astăzi și de la comisarul european pentru Piață Internă, Thierry Breton, care ne-a anunțat, la ședința grupului PPE pentru campania de vaccinare că, în Europa, a crescut la 53 numărul fabricilor autorizate pentru producția de vaccinuri împotriva COVID-19.

Totodată, Europa este singurul continent care folosește în prezent patru tipuri de vaccinuri anti- COVID19: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna și Johnson&Johnson.

Aceste date ne îndreptățesc să fim mai mult decât optimiști privind succesul campaniei de vaccinare și a obiectivelor pe care ni le-am asumat la nivel european. Dacă totul va merge fără sincope, fiecare cetățean ar putea fi vaccinat până la mijlocul verii, în luna iulie, și sunt, deci, toate șansele ca viața să revină la normal.
Pentru ca acest lucru să se întâmple avem nevoie însă de un efort comun al decidenților politici de la nivel european și național, al medicilor, producătorilor de vaccinuri și al fiecărui cetățean în parte”, a anunțat Cristian Bușoi, președintele ITRE din Parlamentul European.


Accesează: