Evenimentul Zilei > Social > CNCAV, anunţ de ultimă oră! Sunt 130 de cabinete noi de vaccinare cu Pfizer. Când se pot face programările
CNCAV, anunţ de ultimă oră! Sunt 130 de cabinete noi de vaccinare cu Pfizer. Când se pot face programările

CNCAV, anunţ de ultimă oră! Sunt 130 de cabinete noi de vaccinare cu Pfizer. Când se pot face programările

CNCAV, anunţ de ultimă oră! Sunt 130 de cabinete noi de vaccinare cu Pfizer. De pe 1 martie se pot programa 156.000 de persoane cu boli cronice, cu dizabilități sau cu vârsta peste 65 de ani.
CNCAV, anunţ de ultimă oră! Sunt 130 de cabinete noi de vaccinare cu Pfizer. De pe 1 martie se pot programa 156.000 de persoane cu boli cronice, cu dizabilități sau cu vârsta peste 65 de ani.
Potrivit sursei menţionate, 130 de cabinete de vaccinare cu doze de la Pfizer/BioNTech devin operaționale începând cu 1 martie.

CNCAV, anunţ de ultimă oră! Sunt 130 de cabinete noi de vaccinare cu Pfizer. Când încep programările

Comunicat CNCAV:

„Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie a.c. Şi se adresează persoanelor vulnerabile. Din această categorie fac parte persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități”.

CNCAV, anunţ de ultimă oră! Cum se pot programa românii

„Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la data de 10 martie a.c., precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

Pe măsură ce noi tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă”, se mai arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial.