CNCAV a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate pste 28.000 de persoane

CNCAV a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate pste 28.000 de persoane

Campania de vaccinare continuă în România. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CCAV) a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 28.000 de persoane. Au fost raportate, de asemenea, 193 de cazuri adverse.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 28.000 de persoane, fiind raportate 193 de reacţii adverse. De asemenea, alte 14 reacţii sunt în curs de investigare.

Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 28.217 de persoane, din care 18.480 cu serul Pfizer, 7 cu cel de la Moderna şi 9.730 cu vaccinul AstraZeneca. Dintre persoanele vaccinate cu Pfizer, 8.500 au primit prima doză, iar pe cea de-a doua.

Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 855.097

Numărul total al persoanelor vaccinate în România a ajuns la 855.097 la data de 24 februarie 2021.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ultima zi, au fost înregistrate 193 de reacţii adverse, cele mai multe la vaccinul AstraZeneca, (142 reacții adverse), 44 la cel de la Pfizer şi 7 la vaccinul Moderna.

„Menţionăm că 14 reacţii adverse sunt în curs de investigare”, a mai precizat CNCAV.

Declarațiile oficiale sunt optimiste privind evoluția pandemică

Declarațiile oficiale sunt optimiste referitor la procesul de vaccinare aflat în desfășurare la nivel național. Tot astăzi, renumita tenismenă română Simona Halep a primit prima doză de vaccin și a contribuit astfel la întărirea încrederii populației în vaccinul anti-COVID-19.

De asemenea, avansarea campaniei de vaccinare se estimează că a contribuit enorm la scăderea numărului de infectări la nivel național. În școli situația pandemică este sub control, iar îngrijorările privind redeschiderea școlilor sunt cel puțin amânate. Deși se înregistrează situații de infectări ale unor elevi cu COVID-19 în școli sau a unor cadre didactice, situația este momentan mai bună decât se așteptau inițial autoritățile.

Fiorii reci ai unei reveniri a infectărilor la nivel național au fost menținuți și deoarece Ministerul Sănătății a transmis cu o întârziere de zece zile normele de protecție și testare către unitățile de învățământ. În același timp, CNCAV și principalii săi reprezentanți asigură populația că procesul de vaccinare continuă după trendul stabilit și că pandemia este momentan sub control și monitorizată.