Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce a găsit un vânător de comori într-o pădure din Bihor. A sunat imediat la 112
Ce a găsit un vânător de comori într-o pădure din Bihor. A sunat imediat la 112

Ce a găsit un vânător de comori într-o pădure din Bihor. A sunat imediat la 112

Un vânător de comori a găsit un adevărat arsenal, din cel de-al Doilea Război Mondial, într-o pădure dintr-o comună din județul Bihor. El a sunat de urgență la 112, după ce a făcut descoperirea periculoasă.

Ce a găsit un vânător de comori într-o pădure din județul Bihor. Descoperire uluitoare făcută de un vânător de comori într-o pădure din județul Bihor. Un vânător de comori plecat într-o expediție de căutare, cu un detector de metale, a descoperit mai multe obiecte periculoase.

Acesta se afla într-o pădure de pe raza comunei Paleu, când aparatul a început să dea semnale. Bărbatul a localizat locul și a început să sape în căutarea „comorii” pe care i-a semnalat-o detectorul de metale.

Ce a găsit un vânător de comori într-o pădure din Bihor

În urma săpăturilor, el a făcut o descoperire periculoasă. Sub pământ, vânătorul de comori a dat peste un adevărat arsenal militar. El a găsit o grenadă ofensivă funcţională şi un număr de 40 de cartuşe. Imediat, căutătorul a alertat autoritățile, în legătură cu obiectele găsite, apelând la numărul de urgență 112, după cum informează ebihoreanul.ro.

Autoritățile din cadrul ISU Crișana au intervenit rapid și au trimis o echipă specialiști pirotehniști care să se ocupe de preluarea muniției de război. Cartușele și grenada au fost preluate și duse într-un depozit, urmând să fie detonate.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a transmis că arsenalul descoperit provine din cel de-al Doilea Război Mondial.

Munțiile au fost transportate la loc sigur

Într-un comunicat de presă, reprezentanții ISU au făcut precizări în legătură cu cartușele și grenada (foto ISU Crișana) descoperite în pădure.

„Cele 41 de muniţii au fost transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată”, se mai arată în comunicatul ISU.

Pirotehniștii avertizează încă o dată populația că astfel de elemente prezintă un pericol ridicat. Aceasta, în ciuda vechimii lor. ISU transmite persoanelor care fac astfel de descoperiri să sune de urgență la 112. În nici un caz să nu încerce să dezamorseze munițiile sau să le transporte.

Aceste operațiuni sunt făcute doar de lucrători pirotehniști specializați, cu echipamente de siguranță.