Evenimentul Zilei > Social > Ce vedetă a devenit „săgeata” Rechinului. Povestea a bulversat România
Ce vedetă a devenit „săgeata” Rechinului. Povestea a bulversat România

Ce vedetă a devenit „săgeata” Rechinului. Povestea a bulversat România

Claudiu Răducanu, ar fi fost „locotenent” al unuia dintre cei mai periculoși mafioți români din istorie. Ex-fotbalistul lui Gigi Becali ar fi fost „în slujba” lui Florian Tudor, zis „Rechinul”, un craiovean devenit unul dintre cei mai influenți oameni din Mexic. Numele acestuia a fost rostit, într-un discurs, inclusiv de președintele acestei țări, Andrés Manuel López Obrador.

Supranumit „El Tiburon”, adică „Rechinul”, românul Florian Tudor a reușit să se impună în lumea interlopă mexicană. Acolo Rechinul și-ar fi construit un adevărat imperiu financiar. Craioveanul ar fi făcut sume uriașe de bani, în special de pe urma clonării de carduri bancare.

”Rechinul” era foarte cunoscut și temut în domeniu

În anul 2014, rămas cu prea puțini bani, fostul fotbalist Claudiu Răducanu a ajuns la rândul său în Mexic. El era cunoscut sub numele de Blocnotes. Claudiu răducanu și-ar fi adus contribuția pentru a scoate bani de la bancomate folosind carduri clonate.

Originar din Craiova, la fel ca ”Rechinul” care-l tutela și dirija afacerile de acest gen, Claudiu Răducanu nu a reușit să câștige prea mult. Fostul fotbalist a fost prins relativ repede de polițiștii mexicani. El a fost prins după ce reușise să scoată, de la un bancomat, 5.000 de pesos, aproximativ 300 de euro.

Claudiu Răducanu este acuzat de clonare de carduri și de dare de mită

Situația fostului fotbalist s-a complicat după ce a încercat să-i mituiască pe anchetatorii mexicani. În consecință, în paralel cu acuzația de bază de clonare de carduri, Claudiu Răducanu s-a ales și cu o acuzație de dare de mită.

Surse din anturajul fostului sportiv susțin că acesta ar fi mers în Mexic prin intermediul unor cunoscuți care aveau legături cu „Rechinul”. Intermediarii căutau să recruteze așa zise „săgeți”, adică persoane care să facă cea mai riscantă parte a muncii. Și care implică, de asemenea, riscurile cele mai mari.

Mexicul și plajele sale a părut să surâdă ”Rechinului”, dar problemele au apărut în cele din urmă

Potrivit presei mexicane, Florian Tudor ar fi făcut, în trecut, afaceri inclusiv cu Joaquin “El Chapo” Guzman, condamnat între timp la închisoare pe viață. Craioveanul ar fi avut, în urmă cu puțin timp, un conflict cu unul dintre locotenenții săi, Constantin Marcu.

Locotenentul ”Rechinului” a fost înjunghiat și a ajuns la spital. La puțin timp de la externare însă, a fost împușcat mortal în plină stradă, aproape de casa lui Florian Tudor.

Autoritățile din Mexic au blocat, recent, mai multe conturi bancare ale românilor care sunt bănuiți că făceau parte din ”echipa” Rechinului. Banda opera în Cancun, centru balnear situat în statul Quintana Roo.

Infractorii aveau abilitatea de a modifica ATM-urile instalate în hoteluri. ATM-urilor li se instalau dispozitive pentru a citi datele de pe cardurile bancare care sunt introduse în aparat, precum şi codul PIN al cardurilor.