Evenimentul Zilei > Social > Revolta unui medic cu privire la „echipele de control ITM pe la cabinetele noastre”
Revolta unui medic cu privire la „echipele de control ITM pe la cabinetele noastre”

Revolta unui medic cu privire la „echipele de control ITM pe la cabinetele noastre”

Revolta unui medic cu privire la „echipele de control ITM pe la cabinetele noastre”. Dr. Otilia Țigănaș, medic de familie, îşi exprimă nemulţumirea fată modul cum vor fi controlaţi, fără să-i pese cuiva de problemele pe care le întâmpină.
Revolta unui medic cu privire la „echipele de control ITM pe la cabinetele noastre”. Dr. Otilia Țigănaș, medic de familie, îşi exprimă nemulţumirea fată modul cum vor fi controlaţi. Şi că grijile lor sunt altele. Nu acele procese verbale sau condici care li se cer fără vreo utilitate.

Revolta unui medic cu privire la „echipele de control ITM pe la cabinetele noastre”

Dr. Otilia Țigănaș: „Zic colegii mei, medici de familie din țară, că s-au pornit la drum echipe de control ITM pe la cabinetele noastre.
Și avem un fișier în care adunăm minuni pe care controlorii le cer. Unele minuni sunt agățabile de vreo frază din legistația stufoasă, altele derivă exclusiv din imaginația fierbinte a controlorilor”, a scris medicul pe social media.

Una din grijile medicului este: că tremur în fața fiecărei fiole de Adrenalină, fiindcă expiră repede

„Și adunăm”, mai scrie medicul de familie în postarea sa.  „Una, cea postată azi de o colegă, (v-o dau cu copy paste), este: „De ultima oră-proces verbal cu persoana desemnată de conducătorul unității ptr a asigura primul ajutor daca vreun angajat are nevoie”.
Deci nu-i bai că noi de aia stăm pe-aici ca să salvăm vieți, nici că prima mare îngrijorare a mea este ca întreg personalul să cunoască pașii fulger în reacții anafilactice la pacient, nici că tremur în fața fiecărei fiole de Adrenalină, fiindcă expiră repede și se găsește dăcât la vecini în Ungaria etc…
Noooo. Grija mea e să fac o ședință, urmată de un proces verbal, despre cine o salvează pe asistenta UNU, dacă soarta o necesită. Hmmm. Cine? Asistenta DOI, sau asistanta TREI? Poate chiar eu? Oricum, clar n-o să mă bag eu, dacă nu-s pe procesul verbal.

Din lipsa proceselor verbale au ars oamenii în spitale?

Alții povestesc cum li s-a cerut o condică prin care, bazat pe semnătură zilnică, medicul îi înmânează asistentei materiale de protecție. Tot zilnic. Ale mele (asistente) îs chiar întregi la cap, nu stau dimineața ca să le înmânez eu chestii, își iau singure masca, mănușile și ce mai trebe…
Și… înțeleg că toate astea-s fiindcă au ars oameni în spitale. De aia tre să facem condică la medicul de familie, despre cum le dau eu, asistentelor, mască dimineața.
Plus, ATENȚIE! Fiecăreia un flaconaș mic mic, cu spirtuleț, 20 ml/zi, cu proces verbal de preluare. Asta ca să nu mai ardă oamenii în spitalele din România, scrie Dr. Otilia Țigănaș pe contul personal de Facebook.