Pfizer aduce noi vești despre vaccinul anti-COVID. Cum vor fi afectate transportul și depozitarea

Pfizer aduce noi vești despre vaccinul anti-COVID. Cum vor fi afectate transportul și depozitarea

Pfizer vine cu noi vești despre vaccinul anti-COVID, anunțând că acesta rezistă chiar și atunci când este depozitat la temperaturi mai ridicate decât cele recomandate în prezent.

Pfizer aduce noi vești despre vaccinul anti-COVID.

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer-BioNtech poate fi depozitat și la temperaturi mai ridicate. Producătorii au anunțat că acest vaccin poate fi conservat timp de două săptâmâni la temperaturi mai ridicate decât cele recomandate. Acest lucru va duce la îmbunătățirea procesului de distribuție, potrivit AFP.

Un alt vaccin bazat pe tehnologia ARNm, de la Moderna, poate fi depozitat timp de şase luni la -20 de grade Celsius. Acesta rămâne stabil atunci când este ţinut într-un frigider clasic timp de 30 de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pfizer-BioNtech au transmis autorităţii americane de reglementare a medicamentelor (FDA) date care demonstrează că vaccinul rămâne stabil chiar chiar în condiții de depozitare în congelatoare medicale obișnuite. Acestea au o temperatură de -25 şi -15 grade Celsius. Acest interval s-ar adăuga la posibilitatea de a conserva produsul într-un frigider obişnuit (+2 şi +8 grade) timp de cinci zile.

Pentru acest vaccin, transportul şi depozitarea sunt condiţionate de menţinerea unor temperaturi cuprinse între -80 şi -60 grade. Astfel sunt necesare recipiente speciale, iar acest lucru a pus problem în distribuţia produsului.

Noile reguli de depozitare permit o mai mare flexibilitate în centrele de vaccinare, a precizat Ugur Sahin,  patron şi fondator al BioNTech.

Pfizer și BioNTEch vin cu vești despre vaccinul anti-COVID

BioNTech şi Pfizer lucrează și la găsirea unor noi formule să facă vaccinul mai ușor de transportat și utilizat.

Cele două laboratoare au anunţat totodată lansarea unui studiu pentru a determina eficacitatea şi securitatea vaccinului la femeile însărcinate. Este vorba despre acele femei care prezintă o stare de sănătate bună. Acest grup a fost exclus din primul mare studiu clinic.

Studiul va fi realizat pe 4.000 de persoane. Acestea au fost selectate din SUA, Canada, Argentina, Brazilia, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Regatul Unit şi Spania.

Cele două companii, BionTech şi Pfizer preconizează că va lansa și un studiu care va include copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.