Evenimentul Zilei > Social > Dr. Fauci avertizează: Noile tulpini Covid-19 ar putea crea o altă pandemie 
Dr. Fauci avertizează: Noile tulpini Covid-19 ar putea crea o altă pandemie 

Dr. Fauci avertizează: Noile tulpini Covid-19 ar putea crea o altă pandemie 

Celebrul imunolog american Anthny Fauci avertizează că noile mutații ale coronavirusului ar putea da naștere unei recidive a pandemiei. Vestea bună este că acum, spre deosebire de 2020, planeta are două instrumente imbatabile.

Dr. Fauci avertizează: Noile tulpini Covid-19 ar putea crea o altă pandemieVariantele Covid-19 ar putea alimenta un alt val de infecții periculoase, relatează CNN. Specialistul în imunologie Anthony Fauci opinează că există două instrumente puternice împotriva acestora.

Noile tulpini Covid-19 amenință să provoace un alt val de infecții, au avertizat oficialii americani din domeniul sănătății. Așadar, este mai important ca niciodată ca americanii să păstreze în continuare măsurile de siguranță pentru a preveni răspândirea virusului, potrivit Știripesurse.

Dr. Fauci: Noile tulpini Covid-19 ar putea crea o altă pandemie! Dr. Fauci: Să nu lăsăm garda jos

„Răspândirea continuă a variantelor care sunt mai contagioase ar putea pune în pericol progresele pe care le-am făcut în ultima lună dacă lăsăm garda jos”, a declarat dr. Rochelle Walensky, director al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Declarația a fost făcută în timpul unui briefing transmis de la Casa Albă.

Este un avertisment repetat insistent de mai mulți experți, întrucât numărul de cazuri noi continuă să crească. Mai mulți lideri ai lumii au optat pentru relaxarea restricțiilor. Prin controlul numărului de noi infecții, „Statele Unite va crea mai puține oportunități pentru răspândirea noilor variante și apariția altor noi variante”, a mai explicat dr. Walensky.

SUA deține două instrumente puternice care pot ajuta la oprirea răspândirii, a declarat dr. Anthony Fauci pentru CNN miercuri seară. Este vorba de continuarea respectării măsurilor de siguranță, respectiv purtarea măștilor, distanțarea socială, evitarea zonelor aglomerate și spălarea regulată a mâinilor. Al doilea instrument cheie este creșterea numărului persoanelor vaccinate.

Tulpina britanică ar putea deveni dominantă în martie. Dr. Fauci: Trebuie să acționăm rapid

Printre cele mai periculoase tulpini se numără varianta extrem de contagioasă B.1.1.7, identificată pentru prima dată în Marea Britanie. Experții au avertizat deja, de ceva vreme, că aceasta ar putea deveni dominantă în martie. Până acum autoritățile au raportat peste 1.270 de cazuri ale noii tulpini britanice în 41 state federale și Washington, DC.

„Nu va fi ușor”, a avertizat Fauci, „din cauza contagiozității. Trebuie să acționăm rapid”. Între timp, studiile au oferit date încurajatoare săptămâna aceasta, sugerând că vaccinurile Pfizer și Moderna pot proteja împotriva noilor variante Covid-19. Din fericire, date recente de laborator din Statele Unite au confirmat eficiența vaccinurilor Pfizer și Moderna contra noilor mutații COVID-19.

SUA continuă să se confrunte cu provocări pe parcursul campaniei de vaccinare.  Inclusiv gerul din ultimele zile a încetinit livrările, iar mulți americani care nu se însriu în grupurile prioritare se întreabă când vor primi vaccinurile.

Marți, președintele Joe Biden a declarat că 600 de milioane de doze de vaccin Covid-19 vor fi disponibile până la sfârșitul lunii iuli. „Suficient pentru a vaccina fiecare american”, a precizat noul președinte.

Sursa: CNN