Evenimentul Zilei > Social > Anthony Fauci, frisoane, dureri și oboseală după a doua doză de vaccin Moderna
Anthony Fauci, frisoane, dureri și oboseală după a doua doză de vaccin Moderna

Anthony Fauci, frisoane, dureri și oboseală după a doua doză de vaccin Moderna

Anthony Fauci a declarat că, timp de 24 de ore, a avut  frisoane, dureri și oboseală după ce a primit a doua doză de vaccin anti-COVID-19 de la Moderna.
Anthony Fauci a recunoscut că a fost „eliminat” o zi întreagă după ce a primit a doua doză de vaccin anti-COVID-19Anthony Fauci a recunoscut că a fost obosit, a avut dureri frisoane, dar acum este bine după cea de-a doua doză de vaccin Moderna.

„Speram că nu voi avea probleme. Acum sunt bine”, a spus dr. Anthony Fauci în cadrul unui briefing de presă de la Casa Albă.

Acestea sunt printre cele mai frecvente efecte secundare ale vaccinurilor Pfizer și Moderna

Anthony Fauci a continuat să le reamintească americanilor că efectele secundare nu sunt boli declanșate de vaccin. Este sistemul imunitar care lucrează pentru a apăra corpul de virus.

Anthony Fauci a dezvăluit că a primit a doua doză de vaccin pe 19 ianuarie. La 28 de zile după ce a primit prima doză pe 22 decembrie.

El s-a alăturat listei oficialilor care s-au vaccinat în direct la TV, cum ar fi: Joe Biden, Pence, Obama, Bush și Clinton.

Fostul președinte Trump, care a avut COVD-19 în toamna anului trecut, nu s-a vaccinat public. Nu se ştie dacă s-a vaccinat în spatele ușilor închise.

Încrederea americanilor în vaccinuri s-a îmbunătățit încă din vară

Atunci doar aproximativ jumătate dintre adulții americani au declarat că intenționează să primească vaccinul. Până la sfârșitul lunii decembrie, acea cotă a crescut la 60%, potrivit Pew Research.

În ciuda creșterii încrederii în rândul publicului larg, oficialii din domeniul sănătății au fost uimiți de cum au refuzat vaccinul.

În Ohio, aproximativ 60% dintre lucrătorii din domeniul sănătății au refuzat inițial vaccinul. Într-o instituţie din Illinois 80 la sută din personal au spus „nu” vaccinării.

Sondajele au arătat că singura îngrijorare este că vaccinurile au fost dezvoltate prea repede. Ar putea fi nesigure sau pot provoca efecte secundare mai grave decât COVID-19 în sine.

Niciun deces nu a fost în mod concludent legat nici de vaccinul Pfizer, nici de cel al Moderna

Aproximativ 55 la sută dintre persoanele care au primit vaccinul Moderna au raportat efecte secundare după prima doză.

80% la sută dintre participanții care au primit vaccinul adevărat au avut efecte secundare după cea de-a doua doză. Așa că medicii i-au avertizat pe americani să fie pregătiți.

La fel ca Anthony Fauci, aproximativ 70% dintre participanți au fost obosiți după cea de-a doua doză și mai mult de jumătate au fost obosiți dau au avut şi frisoane. Durerile de cap au fost, de asemenea, un efect secundar comun.

Zeci de americani care au luat parte la studiile pentru vaccinurile Moderna și Pfizer au spus că la a doua doză au avut efecte secundare semnificative. Au stat în pat pentru o zi sau au avut febră mare.

Au existat cel puţin 20 de cazuri de reacții alergice severe la vaccinul Pfizer

Acest lucru a fost mai puțin îngrijorător, deși un lot de 330.000 de doze a fost suspendat în California după ce șapte  angajaţi din domeniul sănătății au avut reacții adverse în decurs de 24 de ore.

De la începutul vaccinării, 14 decembrie, în SUA au fost administrate 18,9 milioane de doze.

Președintele Biden a stabilit „100 de milioane de doze în 100 de zile” ca obiectiv al primelor sale patru luni și jumătate în funcție, scrie Daily Mail.