Dr. Anthony Fauci lansează o nouă ipoteză în cazul vaccinului pentru SARS-CoV-2

Dr. Anthony Fauci lansează o nouă ipoteză în cazul vaccinului pentru SARS-CoV-2Sursa: arhiva EVZ

Dr. Anthony Fauci spune că SUA nu va întârzia a doua doză de vaccin şi că nu este de acord cu planurile Marii Britanii.

Expertul american în boli infecțioase, dr. Anthony Fauci, a declarat că nu este de acord cu abordarea Marii Britanii, de a întârzia a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului.

Fauci a spus că Statele Unite nu vor urma recomandările Regatului Unit, ci pe cele ale Pfizer și BioNTech, producătorii vaccinului, de a administra şi a doua doză de ser anticoronavirus la trei săptămâni după prima vaccinare.

Dr. Fauci a declarat pentru CNN: „Știm din studiile clinice că momentul optim pentru vaccinare este într-o singură zi și apoi să aşteptăm 28 de zile pentru vaccinul Moderna și 21 de zile mai târziu pentru Pfizer”, a spus expertul. El a adăugat că, deși se poate argumenta şi poate înţelege de ce medicii vor să întârzie a doua doză, el nu ar fi în favoarea acestui lucru, dorind o vaccinare completă, cu două doze la termenul stabilit iniţial.

Motivul amânării celei de a doua doze de vaccin

În Marea Britanie, noua mișcare se va aplica persoanelor care se așteptau să primească a doua doză de vaccin Pfizer / BioNTech după 4 ianuarie. Pacienții care primesc primul vaccin aprobat AstraZeneca / Oxford vor trebui, de asemenea, să aștepte până la 12 săptămâni.

Într-o declarație, Chris Whitty, medicul-șef al Angliei, și omologii săi din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord, au declarat că decizia lor de a întârzia a doua doză este pentru a se asigura că tot mai mulți oameni vor putea  primi prima doză.

Nu există dovezi că doar prima doză de ser ar proteja

Totodată, Pfizer și BioNTech au atras atenţia că cele două doze de vaccin sunt cruciale pentru a obține o protecție maximă împotriva Covid-19. Pfizer și BioNTech, spunând că nu au dovezi că prima doză singură ar proteja pacienții după trei săptămâni.

Companiile producătoare au argumentat că nu există dovezi care să arate că prima doză de ser, şi singura, ar proteja oamenii după trei săptămâni: „Trebuie să urmăm principiile sănătății publice și să acționăm cu viteză dacă vrem să învingem această pandemie globală. Credem că oamenii vor înțelege și ne vor mulțumi pentru această acțiune”, a declarat Chris Whitty, medicul-șef al Angliei, susţinut de omologii săi din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord, informează The Guardian.