Trei metode prin care poți repara mâncarea prea sărată. Nu trebuie să o arunci

Trei metode prin care poți repara mâncarea prea sărată. Nu trebuie să o arunciBucătărie. Sursa foto: Pixabay

Sarea adăugată în exces poate schimba complet gustul unui preparat. Dacă se întâmplă să scapi prea multă sare sau ardei iute în mâncare, nu dispera. Majoritatea gospodinelor s-au confruntat cu această problemă măcar o dată în bucătărie. Puține persoane știu că există câteva metode prin care pot salva preparatul.

Cum procedezi dacă ai pus prea multă sare în mâncare

Sarea și piperul sunt două dintre ingredientele care îmbogățesc gustul preparatului. Se spune că adevărații bucătari cunosc „din ochi” proporțiile  pe care trebuie să le adauge în mâncare. Pe cât de mult îmbunătățesc gustul preparatelor, pe atât de mult pot strica gustul acestora dacă sunt adăugate în exces.

Există câteva soluții pentru a repara mâncarea în care a fost adăugată prea multă sare, piper sau chiar ardei iute.

Orezul fiert absoarbe sarea și piperul

Dacă ai pus prea multe condimente în ciorbă, gulaș sau tocăniță, nu va fi necesar să le arunci. Puține persoane știu că orezul poate schimba gustul mâncării și implicit poate absorbi sarea în exces sau iuțeala piperului sau a ardeiului iute.

Sare

Sare. Sursa foto: Pixabay

Într-o sită deasă se pune un pumn de orez și se ține în oala cu preparatul prea sărat. După 3-4 minute, orezul absoarbe condimentele adăugate în exces și se poate scoate.

De altfel, pentru acest pas se poate folosi și orezul prefiert, care se găsește în pungi prevăzute cu mici perforații. Acestea vor lăsa lichidul să pătrundă și să continue procesul de fierbere al orezului. Odată cu acesta, iuțeala sau sare vor fi absorbite, arată CSID.

Cartoful fiert poate schimba gustul preparatelor în care ai adăugat sare în exces

La fel ca orezul, cartoful fiert poate absorbi gustul condimentelor din mâncare. Dacă ai pus prea multă sare sau ardei iute în ciorbă, adaugă în oală doi cartofi fierți tăiați cubulețe  sau chiar zdrobiți.

O altă variantă la îndemână pentru a desăra mâncarea este să suplimentezi cantitatea de legume și apă. De asemenea, pătrunjelul verde poate schimba complet gustul preparatelor prea condimentate.