Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedia momentului în România. Detalii şocante despre moartea unei liceene de 16 ani
Tragedia momentului în România. Detalii şocante despre moartea unei liceene de 16 ani

Tragedia momentului în România. Detalii şocante despre moartea unei liceene de 16 ani

Tragedia momentului în România s-a consumat recent într-o casă din Bătrâneşti (comuna Icuşeşti, judeţul Neamţ), în care a fost găsită spânzurată o adolescentă de numai 16 ani.

Tragedia momentului în România. Detalii şocante despre moartea unei liceene de 16 ani. Conform presei locale, este vorba despre o elevă de 16 ani a Liceului Teologic Ortodox Episcop Melchisedec Ştefănescu din Roman. Fata s-a spânzurat în casa părinților şi a fost găsită de tată

Adolescentă era elevă în clasa a XI-a şi nu împlinise 17 ani. Înainte de a se spânzura, fata nu a lăsat niciun mesaj de adio. În acest moment, ancheta demarată de poliţişti se bazează pe câteva supoziţii.

Oamenii legii speră să afle mai multe informaţii din telefonul victimei. Primele informaţii indică faptul că eleva căzuse în depresie sau suferea din dragoste.

Adolescenta locuia cu părinţii, dar mai stătea şi la bunicii din partea tatălui, care aveau casa în apropiere. La aceştia mergea mai ales pentru că în locuinţa lor avea semnal mai bun la Internet, atât de necesar bunei desfăşurări a cursurilor online.

Filmul evenimentelor dinaintea tragediei arată că adolescenta a cerut permisiunea să meargă acasă pentru a face curăţenie. Din cauza faptului că fata întârzia să se întoarcă, bunica l-a trimis pe tatăl copilei, să o aducă.

Tragedia momentului în România

foto simbol

Părintele și-a găsit fiica atârnând într-o funie legată de un cui. „Era un copil normal, pe care l-am cunoscut încă din şcoala gimnazială. Eu am fost şi bibliotecară. Venea des să împrumute cărţi. E de neînţeles ce s-a întâmplat, pentru că adolescenta nu a lăsat niciun bilet de adio.

Poliţiştii i-au ridicat telefonul mobil, pentru a căuta indicii privitoare la gestul ei, de neînţeles. Poştaşul mi-a povestit că, în urmă cu două zile, i-a dus alocaţia şi era zâmbitoare, glumea”, a declarat Elena Cozma, asistent social la Primăria Icuşeşti, despre unicul copil al familei greu încercate.

„Era un copil extraordinar, o adolescentă plină de viaţă. Am rămas cu toţii surprinşi de întorsătura pe care au luat-o lucrurile. Nu ne-am gândit că, în câteva luni de cînd nu ne-am văzut cu elevii, faţă în faţă, lucrurile pot lua asemenea întorsături dramatice.

Am fost la Bătrâneşti pentru a sprijni familia în aceste momente dramatice nu numai cu un mic ajutor material, strâns de la cadrele didactice, ci mai mult pentru a încerca să-i sprijinim moral. Am găsit o familie devastată de tragedie.

Acesta a mai afirmat că familia deja îşi făceau planuri cu fiica, după terminarea liceului dorind să o sprijine pentru a urma studii superioare: Am încercat să îi îmbărbătăm, atât cât se poate în asemenea situaţii tragice.

E cu neputinţă şi pentru familie, şi pentru noi să găsim o explicaţie a gestului acestei adolescente ajunsă în acest dezechilibru psihic, care a determinat-o să-şi ia zilele”, a declarat directorul liceului pentru Monitorul de Neamţ.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.