Evenimentul Zilei > Justitie > Grupare lui Rechinu, ani grei de închisoare. Răfuiala care a îngrozit România
Grupare lui Rechinu, ani grei de închisoare. Răfuiala care a îngrozit România

Grupare lui Rechinu, ani grei de închisoare. Răfuiala care a îngrozit România

Bodyguarzii lui Florian Tudor, zis Rechinu, au fost condamnați de judecătorii de la Tribunalul București. Cei mai mulți dintre ai se află deja în arest.

Bodyguarzii lui Florian Tudor, zis Rechinu, au fost condamnați de judecătorii de la Tribunalul București. Cei mai mulți dintre ai se află deja în arest.

Aceștia au fost reținuți pentru organizarea unui grup infracțional și tentativă de omor calificat.

Alin Gabriel Poenaru, zis Patrian, a primit din partea judecătorilor o pedeapsă de zece ani și patru luni cu executare. Pe lângă acesta, alți patru bodyguarzi au primit pesepse cuprinse între opt si trei ani de închisoare.

Toți cei cinci condamnați au fost implicați într-o tentativă de omor, culmea, asupra unui bodyguard din aceeași grupare. Înițial, Sorin Constantin Marcu a scăpat de mâna celor cinci “colegi”, dar în cele din urmă acesta a sfârșit cu un glonț în cap.

Ce rol avea Alin Gabriel Poenaru, zis Patrian

Acest Alin Poenaru avea ca sarcină gestinarea și apărarea de interese ale lui Florian Tudor în fața celorlalți membrii. Acesta făcea drumuri constante din Craiova în Cancun.

Inițial acesta a fost arestat preventiv în data de 25 iulie 2019, dar le-a spus anchetatoriulor că lucrează ca antrenor de fitness în Mexic, locul unde practica această meserie fiind necunoscut.

Judecătorii de la Tribunalul București l-au condamnat pe Alin Gabriel Poenaru, zis Patrian, la o pedeapsă de patru ani cu executare pentru constituirea unui grup infracțional și la nouă ani de închisoare pentru infracțiunea de tentativă de omor calificat. „În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 9 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celeilalte pedepse aplicate, respectiv un spor de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, inculpatul POENARU GABI ALIN urmând să execute pedeapsa rezultantă de 10 (zece) ani şi 4 (patru) luni închisoare”, au decis judecătorii.

A curs cu pedepse în rândul „antrenorilor de fitness” ai lui Florian Tudor

Un alt bodyguard al lui Tudor este Răzvan Ghiță. Povestea acestuia este una mai interesantă, deoarece inițial a plecat în Mexic cu gândul de a trece granița cu SUA ilegal. Rolul lui era de a scoate banii de pe cardurile falsificate în Mexico City. După un timp acesta a fost avansat ca bodyguard personal al lui Tudor.

Procurorii DIICOT l-au arestat pe 25 iulie 2019 pentru constituire de grup infracțional organizat în Cancun, Mexic, și tentativă de omor. El le-a spus procurorilor români că a fost angajat ca profesor de sport și instructor de fitness în Mexic, însă nici el nu a putut să precizeze locul de muncă.

Judecătorii l-au condamnat pe Răzvan Alin Ghiță la patru ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracțional organizat și opt ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat.

„În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 8 (opt) ani închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celeilalte pedepse aplicate, respectiv un spor de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, inculpatul GHIŢĂ RĂZVAN ALIN urmând să execute pedeapsa rezultantă de 9 (nouă) ani şi 4 (patru) luni închisoare”, se menționează în sentința data de judecători.