Evenimentul ZileiActualitateDemitere de ochii lumii, după tragedia din Onești. Foștii șefi ai poliției au ajuns tot în funcții călduțe

Demitere de ochii lumii, după tragedia din Onești. Foștii șefi ai poliției au ajuns tot în funcții călduțe

Demitere de ochii lumii, după tragedia din Onești. Foștii șefi ai poliției au ajuns tot în funcții călduțe
Demitere de ochii lumii, după tragedia din Onești care s-a soldat cu moartea a două persoane. Șefii poliției, înlocuiți de Lucian Bode, au ajuns tot în funcții călduțe.

Demitere de ochii lumii, după tragedia din Onești.

Cei patru polițiști demiși de la conducerea IPJ Bacău și Poliția Onești au fost transferați pe alte posturi de șefi. Deși doi oameni și-au pierdut viața din cauza lipsei lor de competență, în luarea de ostatici de la Onești, legea îi protejează.

Astfel, adjunctul IPJ Bacău a fost numit comandant al Poliției Municipiului Bacău. Acesta era la conducerea instituției în ziua în care s-a produs luarea de ostatici din Onești. El se întoarce șef la Poliția Municipală Bacău deoarece legea spune că are dreptul să ocupe postul câștigat prin concurs.

Șeful IPJ Bacău a fost mutat la București. Acum ocupă o funcție de director adjunct la Direcția de management strategic și suport informational. Dat fiind că are gradul de chestor, nu poate ocupa un post inferior acestei funcții.

Demitere de ochii lumii, după tragedia din Onești

Singura sancțiune care i-a fost dată este legată de atribuțiile pe care le va avea în acest post. El nu va primi sarcini care să aibă legătură cu siguranța cetățeanului. Fostul șef al Poliției Județene Bacău se va ocupa de administrarea arhivei și de circuitul documentelor în Poliția Română.

Cei doi șefi care au condus Inspectoratul de Poliție Onești au fost schimbați, însă vor rămâne în funcții de conducere. În prezent, cei doi au intrat în concediu medical, după tragedia de la Onești.

Când se va întoarce la muncă, șeful Poliției Onești va lucra la Biroul supravegheri judiciare. Adjunctul său va fi detașat la biroul pentru protecția animalelor.

Cazul luării de ostatici de la Onești

Săptămâna trecută, doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți de fostul proprietar. Acesta, Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, era supărat deoarece fusese evacuate din apartament. El i-a înjunghiat pe cei doi lucrători, în vreme ce poliția încerca să-l determine să se predea.

Unul dintre ei a murit pe loc, iar al doilea a murit mai târziu, la spital.

Poliția a deschis focul pentru a intra în apartament abia după ce negocierile cu agresorul au eșuat. A fost prea târziu dat fiind că acesta îi omorâse deja pe cei doi ostatici.

Polițiștii au tras mai multe focuri de armă, iar agresorul a ajuns și el la spital.


Accesează: