Evenimentul Zilei > Politica > Pe cine văd românii în fruntea PNL. Care este cel mai popular politician liberal
Pe cine văd românii în fruntea PNL. Care este cel mai popular politician liberal

Pe cine văd românii în fruntea PNL. Care este cel mai popular politician liberal

Ultimul sondaj de opinie realizat de Avangarde dezvăluie care este cel mai popular politician liberal și pe cine vede opinia publică la conducerea PNL, după congresul din acest an.

Care este cel mai popular politician liberal.

Pe cine preferă românii în fruntea PNL, dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu? Este răspunsul pe care îl dă ultimul barometru de opinie realizat de AVANGARDE. În acest an urmează să fie organizat congresul pentru alegerea președintelui și a noii conduceri a Partidului Național Liberal.

Conform acestui sondaj AVANGARDE, cei mai mulți dintre români nu sunt interesați de persoana care va conduce PNL după viitorul congres. Un procent de 54% dintre aceștia au răspuns că nu sunt interesați de subiect, iar alți 13% au preferat să nu răspundă.

Dintre cei interesați de politica liberal, cei mai mulți îl văd în fruntea PNL tot pe Ludovic Orban. Acesta este preferat de 14% dintre cei care au răspuns întrebărilor. Orban  este urmat de premierul Florin Cîțu, cu 11% și de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, cu 8%.

„Este vorba despre barometrul pe luna martie. Astăzi am prezentat, în premieră, o parte dintre rezultatele cercetării multitematice pe care am realizat-o împreună cu colegii de la AVANGARDE. Vom prezenta câteva lucruri legate de încredere în miniștrii actualului Guvern și o parte scurtă, să vedem ce mai spun oamenii despre Partidul Național Liberal”, a declarat sociologul Marius Pieleanu la Antena 3.

Care este cel mai popular politician liberal

În urma cercetării, realizată în rândul votanților PNL, cel mai popular personaj din partid este Ludovic Orban, Liderul PNL este apreciat de 29% dintre repondenți. Pe locul doi se clasează Rareș Bogdan, care i-a luat fața actulalului premier Florin Cîțu. Datele arată că Rareș Bogdan are 25%, iar Florin Cîțu 23%.

Dintre cei care au participat la cercetare, 10% au precizat că nu sunt interesați, iar 13% au ales să nu răspundă.

„Cei 23% care nu răspund și pe care nu îi interesează sunt o cifră relativ corectă. După cum observați, în rândul electoratului PNL, ierarhia se schimbă. Locul doi nu mai este Florin Cîțu, ci Rareș Bogdan. Atunci când am intervievat doar votanții PNL-ului”, a mai explicat sociologul Pieleanu.

În ce ministru au încredere românii

Sondajul AVANGARDE prezintă și cei mai populari miniștri din actualul guvern. Conform cercetării, ordinea este dată de Florin Cîțu, Sorin Cîmpeanu, Nicolae Ciucă, Cătălin Drulă și Raluca Turcan.

„Este vorba despre o întrebare referitoare le încrederea într-un ministru din actualul Guvern al României. A fost o întrebare deschisă, cu răspuns unic, dar nelistat, răspuns spontan. Ca urmare a acestei întrebări, avem o ierarhie cu Florin Cîțu pe locul I, Sorin Cîmpeanu pe locul II, Niculae Ciucă pe locul III, Cătălin Drulă pe locul IV și Raluca Turcan V”, a mai spus Marius Pieleanu.

El a precizat că mai bine de jumătate dintre cei care au răspuns la sondaj (57%) au declarat că nu au încredere în nici un ministru.