Evenimentul Zilei > Politica > La Iași, PNL vrea dragoste cu sila în compania USR-PLUS. Primarul Mihai Chirica a discutat cu Ludovic Orban
La Iași, PNL vrea dragoste cu sila în compania USR-PLUS. Primarul Mihai Chirica a discutat cu Ludovic Orban

La Iași, PNL vrea dragoste cu sila în compania USR-PLUS. Primarul Mihai Chirica a discutat cu Ludovic Orban

Edilul din Iași va discuta în continuare cu reprezentanții USR-PLUS, pentru a forma o alianță locală, după negocieri eșuate până acum.

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a anunțat că vrea să construiască o alianță, la nivel local, cu cei de la USR-PLUS. Legat de acest subiect a avut o discuție și cu Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal (PNL). Astfel că negocierile vor fi reluate.

Primarul Mihai Chirică anunță. Discuții la Iași, pentru o alianță locală între PNL și USR-PLUS

Ultimele discuții au fost un eșec. Pentru că cele două copreşedinte USR PLUS Iaşi, Cosette Chichirău şi Monica Berescu au plecat din sală după cinci minute. „Am avut o discuţie de mai bine de două ore cu preşedintele PNL Ludovic Orban, la Parlamentul României, şi o parte dintre liderii conducerii PNL la nivel naţional despre modalitatea de convieţuire în această alianţă politică de guvernare şi la Iaşi (…) Discuţia a fost ce facem mai departe?

Cum se implică conducerea centrală faţă de situaţia de la Iaşi? Care este relaţia USR PLUS cu reprezentanţii politici ai judeţului Iaşi. În cele din urmă am tras următoarea concluzie: continuăm, într-o formulă de generozitate politică, fiind partidul cu cel mai mare număr de parlamentari de la guvernare, să chemăm în continuare USR PLU să găsim o formulă de lucru pentru municipiul Iaşi şi să identificăm soluţii pentru ieşeni”. A anunțat, miercuri, Mihai Chirica.

„Și-au asumat un act de guvernare alături de PNL”

„Pe data de 27 martie se împlinesc şase luni de la finalizarea alegerilor locale din România. După şase luni, forţele politice nu au reuşit să găsească o formulă concretă de colaborare pentru ceea ce au promis ieşenilor. După şase luni de zile le reamintesc celor care uită faptul că şi-au asumat un act de guvernare alături de PNL că asta nu se mărgineşte doar la nivel guvernamental, ci este un act care trebuie să ajungă exact acolo de unde s-au cules voturile, de la cetăţeni.

Ei sunt cei care au votat şi la nivel local şi la nivel parlamentar. Ei sunt cei care au pus şi parlamentari, şi primari, şi consilieri, desigur, şi miniştri. Prin urmare aceste chestiuni nu trebuie uitate”. A mai afirmat edilul din Iași.