Rețeta celei mai bune înghețate de casă. Ingredientul puțin cunoscut, care face diferența

Rețeta celei mai bune înghețate de casă. Ingredientul puțin cunoscut, care face diferențaSursa: papabun.ro

Rețeta unui desert perfect Înghețata este un desert la mare căutare peste tot în lume, mai ales pe timp de vară. Ca să fie și o gustare sănătoasă, înghețata poate fi făcută și în casă. Dar, înghețata de casă nu are, de multe ori, acea consistență cremoasă pe care o găsim la cele din comerț. Ce pași trebuie să urmați pentru a obține un astfel de desert cremos, în propria bucătărie.

Pentru a obține o înghețată cremoasă și sănătoasă, acasă, este nevoie de parcurgerea anumitor pași și, totodată, de cunoașterea unor mici secrete.

Rețeta. Ingredientele care fac un desert cremos

Înghetata cremoasă poate să rezulte cu ajutorul celor mai bune ingrediente, care sunt puține la număr. Astfel, laptele și smântâna pentru frișcă ar trebui să aibă un procent mai ridicat de grăsimi. Iar acestea vor da acea textură cremoasă. Ciocolata trebuie să conțină un procent ridicat de cacao și de unt de cacao. De asemenea, dacă preferați gustul vaniliei, folosiți semințele răzuite din păstăile de vanilie, extract sau pastă.

Dacă ați mai încercat să faceți înghețată de casă știți că baza unei înghețate cremoase o reprezintă un amestec de lapte, smântână pentru frișcă, zahăr și gălbenușuri, care se face pe foc.

Adăugarea aromei preferate, vanilie, rom, fistic sau oricare alta, se face doar după ce ați luat de pe foc amestecul lichid.

Care e ingredientul secret pentru o înghețată cremoasă

Adăugarea unui strop de alcool în compoziția de înghețată aduce schimbări sesizabile. Ați putea pune câteva linguri de lichior de fructe la o înghețată cu aromă fructată sau de votcă, dacă alegeți o înghețată de cacao sau vanilie.

Alte trucuri pentru a împiedica formarea acelor de gheață sunt legate de folosirea mierii sau a siropurilor de porumb, agave, orez, curmale pe post de îndulcitori, dar și a gelatinei.

E necesar un plic de 1,250 l de înghețată. Lăsați gelatina să se hidrateze în 60 ml de compoziție, apoi puneți pe foc doar cât să se încălzească și să se dizolve, după care încorporați amestecul în restul compoziției de înghețată, care contribuie la obținerea consistenței cremoase pe care ne-o dorim.

Ce recipient trebuie folosit

Rețeta. Foarte important, folosiți ca recipient pentru congelare un vas mai puțin adânc.

Un alt artificiu pentru a împiedica formarea cristalelor de gheață este să scoateți vasul cu înghețată din congelator de fiecare dată la patru ore. În acest moment, amestecați foarte bine cu furculița și spargeți acele de gehață.

În cazul în care vă grăbiți și nu dispuneți de prea mult timp, așteptați câteva ore. Atunci când înghețata este solidă, o scoateți-o din caserolă. Urmează să o tăiați în cuburi cu ajutorul unui cuțit.

Puneți cuburile de înghețată într-un mixer cu bol și mixați aproximativ 1-2 minute, astfel încât veți obține acea consistență cremoasă și, cu siguranță, fără cristale de gheață. O puteți pune în cupe imediat, dar și înapoi, în caserolă, la congelator.

Ne puteți urmări și pe Google News