Secretul celei mai bune înghețate de casă. Ingredientul de care nu știați. Rețeta, pas cu pas

Secretul celei mai bune înghețate de casă. Ingredientul de care nu știați. Rețeta, pas cu pas Sursa: papabun.ro

Înghețata este desertul preferat de mulți oameni, mai ales pe timp de vară. Ca să fie și un desert sănătos, înghețata poate fi făcută și în casă. Însă, înghețata de casă nu a avut întotdeauna acea consistență cremoasă pe care o găsim la înghețatele din magazine. Ce pași trebuie să parcurgeți pentru a obține un astfel de desert cremos, acasă.

Pentru a obține o înghețată cremoasă și sănătoasă, acasă, e nevoie de parcurgerea anumitor pași și, de asemenea, de cunoașterea unor secrete.

Ingredientele unui desert cremos

Înghetata cremoasă o puteți obține cu ajutorul celor mai bune ingrediente, care sunt puține la număr. Astfel, laptele și smântâna pentru frișcă ar trebui să aibă un procent mai ridicat de grăsimi, ce vor da acea textură cremoasă, ciocolata să conțină un procent ridicat de cacao și de unt de cacao, iar dacă preferați gustul vaniliei, folosiți semințele răzuite din păstăile de vanilie, extract sau pastă.

Dacă ați mai încercat să faceți înghețată de casă știți că baza unei înghețate cremoase o reprezintă un amestec de lapte, smântână pentru frișcă, zahăr și gălbenușuri, care se face pe foc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adăugarea aromei preferate, vanilie, rom, fistic sau oricare alta, se face doar după ce ați luat de pe foc amestecul lichid.

Ingredientul secret pentru o înghețată cremoasă

Adăugarea unui strop de alcool în compoziția de înghețată aduce schimbări sesizabile. Ați putea pune câteva linguri de lichior de fructe la o înghețată cu aromă fructată sau de votcă, dacă alegeți o înghețată de cacao sau vanilie.

Alte trucuri pentru a împiedica formarea acelor de gheață sunt folosirea mierii sau a siropurilor de porumb, agave, orez, curmale pe post de îndulcitori, dar și a gelatinei.

E necesar un plic la 1,250 l de înghețată. Lăsați gelatina să se hidrateze în 60 ml de compoziție, apoi puneți pe foc doar cât să se încălzească și să se dizolve, după care încorporați amestecul în restul compoziției de înghețată, care contribuie la obținerea consistenței cremoase pe care ne-o dorim.

De asemenea, folosiți ca recipient pentru congelare un vas mai puțin adânc.

Un alt truc pentru a împiedica formarea cristalelor de gheață este să scoateți vasul cu înghețată din congelator la fiecare patru ore, amestecând foarte bine cu furculița, spărgând astfel ”acele” de gheață.

Dacă timpul nu vă permite să puneți în practică acest ultim truc, așteptați câteva ore, până înghețata este foarte solidă, o scoateți din caserolă și o tăiați în cuburi cu ajutorul unui cuțit.

Puneți cuburile de înghețată într-un mixer cu bol și mixați aproximativ 1-2 minute, astfel încât veți obține acea consistență cremoasă și, cu siguranță, fără cristale de gheață. O puteți pune în cupe imediat, dar și înapoi, în caserolă, la congelator.