Cea mai vândută înghețată din România a fost retrasă de la vânzare. A fost emisă alertă națională

Cea mai vândută înghețată din România a fost retrasă de la vânzare. A fost emisă alertă națională

Două tipuri de înghețată au fost retrase de la comercializare ca urmare a unei alerte emisă de Autoritatea Națională de Sănătate Veterinară și Siguranța Alimentelor.

Este vorba despre două tipuri de înghețată comercializate de către Penny. Primul produs retras este ”UniQue” - înghețată cu arome de tiramisu și vanilie. Al doilea produs este ”Happy” - înghețată cu aromă și sirop de pepene galben.

Cei de la ANSVA mai anunță că producătorul acestor sortimente de înghețată, respectiv Cicom SRL a decis să retragă produsele de la comercializare, existând suspiciunea ca nu sunt conforme cu normele sanitare în materie.

„Din grijă față de consumatori, REWE România recomandă clienților care au achiziționat produsele mentionate mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. CICOM SRL își cere scuze pentru neplăcerile create!”, se arată pe situl ANSVSA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai vândută înghetață din România

Înghetața UniQue este cea mai vândută înghețată din România, depășind la vânzări branduri internaționale de renume. În 2017, o analiză efectuată de Retail Zoom a arătat că firma Cicom, are cele mai mari vânzări de înghețată din roată Europa, Orientul Mijlociu, Iran și Africa.

Potrivit informațiilor publice, înghețata UniQue, brand al producătorului de înghețată Cicom SRL, din Târgoviște avea cele mai mari vânzări la momentul respectiv. Societatea produce înghețată din anul 2002 și are licență de export în mai multe țări din Europa.

Alertă la mărarul chimizat

Luni,  Evenimentul Zilei a scris despre un alt produs care a fost retras de la comercializare, tot ca urmare a unei alerte naționale emise de ANSVSA. Este vorba despre un anumit tip de mărar prezent la comercializare în marile magazine din România.

Alerta alimentară respectivă are în vedere un plic de mărar, frunze uscate și mărunțite, în componența căruia s-au depășit limitele maxime admise ale reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin și Vinclozolin.

Conform alertei alimentare, cumpărătorii care au acasă acest tip de mărar sunt sfătuiți să nu-l consume, iar dacă îl vor returna magazinului, își vor primi banii înapoi, fără a fi nevoie de prezentarea bonului fiscal.

Produsul respectiv poate prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung, a averizat hipermarketul care a distribuit produsul.