Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă emisă de ANSVSA. Dacă ați cumpărat acest produs din supermarket, trebuie să-l returnați urgent
Alertă emisă de ANSVSA. Dacă ați cumpărat acest produs din supermarket, trebuie să-l returnați urgent

Alertă emisă de ANSVSA. Dacă ați cumpărat acest produs din supermarket, trebuie să-l returnați urgent

Conform unui anunț făcut de reprezentanții ANSVSA, există mari probleme legate de un anumit tip de mărar uscat, comercializat într-un lan de supermarketuri.

Sunt probleme cu un sortiment de mărar uscat și mărunțit, care a fost retras de la vânzare din rafturile hipermarketului care-l distribuia. Oficialii de la Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară au transmis o alertă în acest sens, ca urmare a notificării primite chiar din partea comerciantului.

S-au depășit limitele maxime admise ale reziduurilor de pesticide

Alerta alimentară respectivă are în vedere un plic de mărar, frunze uscate și mărunțite, în componența căruia s-au depășit limitele maxime admise ale reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin și Vinclozolin.

Conform alertei alimentare, cumpărătorii care au acasă acest tip de mărar sunt sfătuiți să nu-l consume, iar dacă îl vor returna magazinului, își vor primi banii înapoi, fără a fi nevoie de prezentarea bonului fiscal.

Produsul respectiv poate prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung, a averizat hipermarketul care a distribuit produsul.

Luna trecută, cei de la ANSVSA anunțau că există probleme cu produsele Martinel Mortadella, 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021, precum și Martinel Mortadella din carne de pasare 90g, toate produsele care sunt valabile până la data de 01.07.2021.

Probleme cu produse pentru copii

„Operatorul a sesizat o problemă la un echipament și pe principul precauției a dispus retragerea întregului lot de pe piață. Din 60 de mii de bucăți, 40 de mii au fost puse sub sechestru în depozitul fabricii, iar restul de 20 de mii au fost retrase voluntar de pe piață, ele fiind în magazinele unde au fost distribuite, urmând că mâine să ajungă la operator în vederea distrugerii”, anunțau cei de la ANSVSA.

„În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente, că la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, din cauza unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal.

Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate. Totuși, am decis din responsabilitate socială corporativă, să retragem preventiv produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb”, spuneau reprezentanții companiei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: