Se închide un celebru restaurant din România. Ultima masă, pe 12 august
- Emma Cristescu
- 6 august 2024, 19:08
Cluj. Restaurantul Baracca, declarat de trei ori cel mai bun restaurant din țară și deținătorul a numeroase premii, se închide. Recent, proprietarii au cumpărat o fermă de 70 de hectare pentru a asigura legume, fructe și carne bio, iar clienții nu se așteptau ca localul să se închidă.
Se închide restaurantul Baracca
„O veste proastă pentru ospitalitatea românească. Se închide Baracca! Aici am luat prima dată contact cu gastronomia înaltă și cu avangarda în România, în 2008”, a spus faimosul chef Adi Hădean.
Acest restaurant din Cluj a ocupat în trei rânduri prima poziție în topul celor mai bune restaurante din România (2018, 2020, 2022) în cadrul „Romanian Hospitality Awards”, cel mai amplu proiect de identificare, promovare și premiere a excelenței din industria ospitalității de la noi. Evenimentul reunește un juriu format din peste 130 de antreprenori și profesioniști de top din HoReCa.
În 2018 și 2019, restaurantul a fost prezent în ghidul internațional Gault & Millau, unul dintre indicatorii de referință a calității în lumea HoReCa. Conceptul Gault & Millau a aparut pentru prima data în Franța în anul 1962, la inițiativa a doi jurnaliști pasionați de gastronomie, Henri Gault și Christian Millau. Conceptul s-a răspândit în majoritatea țărilor.
Ce spune managerul restaurantului
Maria Duca, co-proprietarul și managerul restaurantului, a declarat că Baracca a reusit să obțină cea mai pasională, talentată și muncitoare echipă în 16 ani, dar și clienți de calitate. Ea le-a mulțumit colaboratorilor pot că au ajutat-o să facă restastaurant mult visat. Managera a explicat de ce se închide cel mai bun restaurant din țară.
„Totuși, după mulți ani în care am crescut, am început să recunosc că nu mai există spațiu pentru noi, asta m-a condus la decizia de a pune capăt definitiv acestei povești”, a spus Maria Duca pe Facebook.
Un client a declarat că niciun restaurant nu face bani din fine dinning și că la un moment dat nu mai este rentabil. El a spus că El Bulli (considerat cel mai scump restaurant din lume, cunoscut pentru bucataria avangardistă și care s-a închis în 2011-nr) făcea mai mulți bani din vânzarea de cărți decat din restaurantul propriu zis.
Data la care se închide restaurantul Baracca
Restaurantul va fi închis definitiv începând cu data de 12 august. Cei care vor să mănânce la restaurantul din Cluj pentru ultima dată o pot face până pe 12 august. Prețurile din restaurant sunt:
Pâinea și untul casei – 29 de lei (130 de grame), gogoși umplute 59 de lei (150 grame), tartar de vită – 124 de lei (150 de grame), foie gras – 119 lei (180 de grame), file de pește alb – 148 de lei (250 de grame), supă de ceapă – 47 de lei, vită maturată 21 de zile – 169 de lei (300 de grame), Tiramisu Baracca – 46 de lei (250 de grame).