Rețetă simplă de unt de post. Ingredientele de care aveți nevoie

Rețetă simplă de unt de post. Ingredientele de care aveți nevoie Sursa foto. EVZ

Persoanele care au intoleranță la lactoză sau care țin Postul Mare pot prepara cea mai gustoasă și simplă rețetă de unt vegan. Aveți nevoie de puține ingrediente.

Rețeta de unt de post este indicată pentru persoanele care au intoleranță la lactoză sau pentru cele vegane. Acest preparat poate fi consumat pe pâine prăjită și este gata foarte rapid, mai exact în 30 de minute. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

-90 ml de lapte de soia -160 ml de unt de cocos -60 ml de ulei de măsline -1 linguriță oțet de mere -2 lingurițe de lecitină din soia -sare -piper alb

Se amestecă laptele de soia, oțetul de mere și sarea într-un castron mare. Se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Untul de cocos se lasă 30 de secunde (sau până se topește) la cuptorul cu microunde. Într-un blender se pasează, timp de 1 minut, laptele de soia și untul de cocos. Acum, adaugă lecitina din soia, se amestecă și se dă deoparte. Lecitina din soia are rol de emulsifiere. Peste compoziția de unt vegan se pune sare și piper după gust. Untul de post se toarnă într-un recipient și se lasă la congelator timp de 1 oră. Acesta expiră în 15 zile, potrivit Unica.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă Dreamstime

Rețetă de post, margarină vegetală

Gospodinele pot să prepare și margarină vegetală. Experții din cadrul Asociației Pro Consumatori (fosta APC România) au analizat 30 de sortimente de margarină din magazine și au descoperit că: – 77% conțin acid citric – 60% conțin conservanți și arome artificiale – 43% au ca principal ingredient apa. Ei au recomnadat ca oamenii să nu mai cumpere acest aliment din comerț și să-l facă acasă.

Pentru a prepara margarina vegetală aveți nevoie de următoarele ingrediente:

• 240 ml de ulei de cocos presat la rece • 8 linguri de făină de migdale • 60 ml de ulei de floarea-soarelui • 150 ml de lapte de migdale • 2 lingurițe de drojdie inactivă • 1 linguriță de oțet din cidru de mere • 1 linguriță de sare • 1 vârf de cuțit de pudră de turmeric

Curățați migdalele de coajă și măcinați-le cu un robot de bucătărie, un blender manual sau o râșniță puternică. Adăugați sarea, fulgii de drojdie inactivă și turmericul, apoi laptele și oțetul. Mixați din nou, până rezultă o compoziție omogenă. Adăugați și uleiul de cocos lichid.

Mixați la viteză maximă timp de 1-2 minute. Acum doar trebuie să o lăsați la frigider câteva ore.