Rețetă de salată de boeuf. Cum să ornezi cel mai popular preparat culinar de Paște

Rețetă de salată de boeuf. Cum să ornezi cel mai popular preparat culinar de Paște Sursa: arhiva evz

Paștele se apropie, iar gospodinele deja au început să prepare celebra salată de boeuf. Bucătarii au explicat cum se face o rețetă simplă, dar și cum se ornează gustosul preparat culinar.

Salata de bouef este nelipsită de pe masa românilor de Paște, dar puține gospodine știu cum să o orneze. Bucătarii au explicat cum se prepară cea mai simplă rețetă și cum putem aranja faimosul preparat culinar.

Pentru rețeta de salată de boeuf de pui, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

2-3 cartofi; un păstârnac și 2 morcovi care au fiert în supa de pui; 100 g carne de pui fiartă în supă; 3 castraveți acri; 50 g mazăre; un gălbenuș; 50-60 ml ulei; două lingurițe de muștar; zeama de la 1/2 lămâie; câteva măsline și câteva felii de gogoșari în oțet pentru decor, sare și piper.

Ne puteți urmări și pe Google News

Legumele și carnea se fierb în supa de pui, apoi se scot și se lasă să se răcorească, după care sunt tocate mărunt. După ce se storc de zeamă, castraveții acri se toacă mărunt și se adaugă în vas. Mazărea se dă de două ori în clocot și se pune peste salată. După toți acești pași, se prepară maioneza din gălbenuș, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și ulei și se pune peste salată. Salata de boef poate fi ornată cu măsline, gogoșari, felii de castravete și frunze de pătrunjel.

Rețetă de salată de boeuf cu carne de vită

Bucătarii au explicat și cum se face salata de bouef cu carne de vită. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

400 de grame carne de vită; 300 de grame mazăre fiartă; 12 cartofi; 3 morcovi, o albitură, o ţelină mică, castraveţi muraţi şi gogoşari în oţet; sare, piper; o lingură de muştar; maioneză după gust.

Cartofii se pun într-un vas la fiert, întregi, în timp ce morcovul, albitura, ţelina și carnea se taie bucăţi și se adaugă ulterior. Se toarnă apa până la jumătatea vasului, urmând să se mai completeze pe parcursul fierberii. Când legumele și carnea au fiert, se scot și se lasă la răcit. Se taie mărunt și se amestecă în castron cu mazărea, maioneza, muştarul, sarea, cimbrul şi piperul, după gust. Salata se lasă la răcit o oră.

Cum să ornăm salata de bouef

Gospodinele pot orna salata de bouef cu roșii, castraveți, morcovi, ciuperci, brânză rasă, cașcaval, ouă, verdețuri, ceapă, măsline, ardei gras, mazăre și multe altele. Puteți face și un iepuraș din câteva ingrediente.

.Dacă vreți să decorați salata boeuf în ton cu sezonul de primăvară, atunci puteți realiza un pui din ouă fierte, dar și câteva flori din măsline, ardei, morcovi și câteva buburuze pe care le puteți face foarte ușor din roșii cherry tăiate în jumătate și câteva măsline negre, potrivit CSID.