Evenimentul Zilei > Social > Secretele unei salate de boeuf perfecte. Trucuri pentru a vă impresiona invitații
Secretele unei salate de boeuf perfecte. Trucuri pentru a vă impresiona invitații

Secretele unei salate de boeuf perfecte. Trucuri pentru a vă impresiona invitații

Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor de sărbători. Este un preparat gustos și sățios. Merită însă să uitați de dietă și să o savurați măcar de două ori pe an. Dacă respectați rețeta vă veți impresiona cu siguranță invitații.

Potrivit rețetei orginale, la prepararea salatei de boeuf se folosește carne de vită. Românii au mai adaptat-o în timp așa că puteți folosi și piept de pui sau de curcan, după preferințe. Dacă sunteți superstițioși și o pregătiți pentru Revelion evitați totuși carnea de pasăre. Se spune că vă zboară norocul.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti două platouri cu salată de boeuf aveți nevoie de 700 de grame de carne, 350 de grame de morcovi, 500 de grame de cartofi, 150 de grame de rădăcină de păstârnac, 100 de grame de țelină, 100 de grame de rădăcină de pătrunjel, 200 de grame de castraveși murați, 300 de grame de maioneză (50 de grame pentru decor), două linguri de muștar care se amestecă cu maioneza, zeama de la o lămâie, sare și piper după gust.

Deși în rețele originală nu este menționată mazărea, românii o folosesc. Dacă vă place puteți adăugă 100 de grame de boabe de mazăre fierte. Mare atenție și când alegeți cartofii. Sunt recomandați cei roșii, deoarece cartofii albi sunt mai făinoși și pot strica preparatul.

Mod de preparare

Modul de preparare este unul simplu. Carnea se pune la fiert, iar după ce se spumează se adaugă și legumele întregi, după ce au fost curățate de coajă. Se lasă totul să fiarbă la foc mic timp de două ore. Puteți adăuga și o ceapă pentru aromă, dar nu o veți folosi în salată. Cartofii se fierb separat, în coajă. După ce sunt gata, legumele se lasă la răcit, iar apoi se taie cubulețe. Și carnea se taie în bucăți mici.

Toată compoziția se amestecă apoi cu maioneza și zeama de lămâie până când îngredientele se omogenizează. Se adaugă sare și piper după gust. Salata se pune apoi în frigider pentru două –trei ore, după care se ornează. Deasupra se mai întinde un strat subțire de maioneză. Preparatul poate fi apoi decorat cu gogoșari, ouă fierte, măsline sau verdețuri. Puteți să vă folosiți imaginația pentru a vă impresiona invitații, potrivit bzi.ro.