Rețetă de nuci umplute cu cremă. Un desert care îți aduce aminte de copilărie

Rețetă de nuci umplute cu cremă. Un desert care îți aduce aminte de copilărieSursa. Youtube

Nucile umplute cu cremă sunt o rețetă pe care mamele sau chiar bunicile noastre le făceau în trecut. Acum este mai ușor ca niciodată să le prepari. Poți folosi orice cremă îți place ție sau familiei tale.

Rețeta de nuci umplute cu cremă îți va aduce mereu aminte de copilărie. Cu ajutorul noilor ustensile, acest preparat este mai ușor de făcut decât ți-ai fi imaginat. Pentru cojile de nuci vei avea de următoarele ingrediente: 300 grame făină, 80 grame zahăr pudră, un gălbenuș, 50 grame untură, 60 grame unt cu min. 80% grăsime, trei linguri apă rece, un praf de sare, vanilie, coajă rasă de lămâie, trei linguri zeamă de lămâie.
În ceea ce privește umplutura, poți folosi orice cremă care este pe placul tău sau al familiei tale. În cazul în care nu aveți o preferată, îți voi prezenta ce ingrediente ai nevoie pentru crema de ciocolată: două ouă, un praf de sare, 100 grame zahăr pudră, un plic zahăr vanilat, 100 grame ciocolată amăruie (min. 45%), 150 grame unt cu min. 80% grăsime și 15 grame de cacao.

Cum se prepară aluatul pentru cojile de nucă

Aluatul se precum cel pe care îl folosești pentru o tartă. Nu trebuie frământat în exces pentru a nu se încălzi și în acest fel să nu se dezvolte rețeaua de gluten din făină. Un aluat fraged care este frământat în exces devine elastic și se întărește după coacere. În plus, untura și untul trebuie să fie reci. Cel mai bine este să fie ținute în frigider.

Pentru început rebuie să tai untul în cubulețe și să le așezi într-un castron împreună cu untura rece. Se cerne făină deasupra și se adaugă sarea și zahărul pudră. Folosește-te de degete pentru a amesteca grăsimea cu făină până ce vei obține un aluat care să aibă textura de „nisip” uscat. Ulterior, adaugă gălbenușul, vanilia și coaja rasă de lămâie. Frământă din nou aluatul. Ulterior, pune lingură cu lingură apa rece până se formează un aluat compacat. Adaugă și zeama de lămâie. Aluatul fraged are nevoie obligatoriu de 20-30 de minute de odihnă la frigider. El trebuie să fie învelit într-o pungă de plastic.

Rețetă cremă de ciocolată

Crema de ciocolata cu unt se poate prepara în avans cu câteva zile. La aceasta cremă se pot adaugă, dupa preferințe, un pic de rom sau niște nuci tocate. Pune ouăle întregi împreună cu zahărul, sarea și vanilia într-un castron metalic. Așează castronul deasupra unei oale în care fierbe apă.  Amestecul se bate până ce ajunge la yemperatura de 80 de grade Celsius.

Ia castronul cu crema de pe foc și adaug-o peste ciocolata ruptă în bucățele. Se amestecă delicat cu un tel până ce baza de cremă se omogenizează. Lasă crema preț de câteva ore pentru a se răci bine. Scoate untul din frigider și așteaptă să ajungă la temperatura cremei. Ulterior, amestecă untul și praful de cacao. Începe să adaugi lingură cu lingură și crema făcută în prealabil. Compoziția formată trebuie bătută preț de câteva minute.

Cum se coc nucile

Presa sau forma cu care vei coace nucile trebuie să fie curată. Ulterior, ea se încinge bine, se dă cu ulei cu ajutorul unei pensule și apoi se șterge cu un șervețel. Din aluatul pe care l-ai făcut formează biluțe mici, de aproximativ șase sau șapte grame. Poți folosi un cântar pentru ajutor. Ulterior, dă-le o formă ovală bilelor formate.

Fiecare cavitate se unge cu pensula cu foarte puțin ulei. Pune aluatul în formele pregătite și presează bine nucile. Coace-le la foc mediu pentru aproximativ 1,5 minute pe fiecare parte. Ulterior, mai lasă-le trei minute la foc mic. În cazul în care ai depășit cele șapte grame, te poți folosi de un cuțit pentru a răzui aluatul de pe margini. Cojile de aluat fraged trebuie lăsate pe o tavă la răcit. Ulterior, le poți umplu, informează Savori urbane.

Ne puteți urmări și pe Google News