Cea mai simplă rețetă de turtă dulce de post. Ușor de preparat și cu puține ingrediente

Cea mai simplă rețetă de turtă dulce de post. Ușor de preparat și cu puține ingrediente

Dacă simți nevoia de puțin răsfăț în perioadă de post turta dulce de casă este un desert excelent, aromat și nutritiv. Pe lângă faptul că aceste desert inedit aduce aminte de zilele de copilărie, turta dulce este la fel de delicioasă şi când este făcută cu ingrediente de post. Nu rata un desert atât de bun, pe care să îl poți face în lungul post al sărbătorilor de iarnă.

Iată ingredientele necesare pentru Turtă dulce de casă - reţeta de post:

- 500 de ml de apă

- 500 de grame de zahăr

- 2 plicuri de praf de copt

- 1 plic de praf de scorţişoară

- 50 de ml de ulei

- 500 de grame de făină, dar dacă mai este nevoie, se mai adaugă

Cum se procedează pentru prepararea Turtei dulce de casă - reţeta de post:

Zahărul se pune într-o cratiţă şi la foc mic se lasă la caramelizat. Trebuie să prindă o culoare arămie, dar mare grijă, să nu se ardă. Se adaugă apoi apa şi se lasă la foc, cu atenţie, până se topeşte carameaua formată. Se stinge focul, se dă deoparte şi se lasă la răcit.

Praful de copt se stinge cu puţin oţet sau zeamă del ămâie şi se adaugă la zahărul caramelizat. Tot în acest sirop de zahăr ars se adaugă scorţişoara şi uleiul. Se amestecă bine de tot, apoi se adaugă treptat şi făina. Această compoziţie formată, care să nu fie mai tare ca cea de chec, se pune într-o tavă unsă şi presărată cu făină. Se întinde şi se lasă la copt, la cuptorul reîncins la 180 de grade, vreme de 25 de minute.

Turta dulce poate fi făcută şi cu stafide, nucă sau migdale, în funcţie de preferinţe. Merge excelent şi simplă, mai ales dacă faceţi o glazură de ciocolată simplă. E perfectă la o cană de ceai fierbinte, seara, înainte de culcare. Poftă bună!

Turtă dulce de casă, rețetă clasică

Pentru a face turtă dulce de casă ai nevoie de următoarele ingrediente:

-500 g făină -4 ouă -9 linguri miere -200 g zahăr pudră -1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason. -1 linguriță bicarbonat -1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare – turtă dulce de casă

Pentru început, amestecă untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul, într-o crăticioară, la foc mic. Stingem focul după ce s-a omogenizat compoziția și lasă la răcit. Între timp, amestecă ingredientele uscate (tot ce a rămas, cu excepția ouălor). Combină amestecul de unt topit cu ingredientele uscate. Bate ouăle și adaugă-le peste.

Frământă aluatul de turtă dulce, până vei obține o pastă omogenă. Aluatul final trebuie să fie elastic și nelipicios, iar secretul este să adaugi cantitatea de făină potrivită. Acoperă vasul în care e aluatul cu un prosop curat și lasă să crească cel puțin 30 de minute.

Preîncălzește cuptorul și tapetează o tavă cu foaie de copt. Formează biluțe de turtă dulce din aluat și pune-le pe tavă, păstrând distanță de 1-2 cm între ele ca să aibă loc să crească fără să se lipească. A venit momentul să le bagi la cuptor 10-15-20 de minute (în funcție de cât de mari ai format turtele), verificând din când în când să nu se ardă. Asta este tot, iar desertul tău este gata, potrivit Unica.

Ne puteți urmări și pe Google News