Turtă dulce de casă – cea mai gustoasă rețetă. Ușor de preparat și cu puține ingrediente

Turtă dulce de casă – cea mai gustoasă rețetă. Ușor de preparat și cu puține ingrediente

Bucătarii au dezvăluit cea mai gustoasă rețetă de turtă dulce de casă, desertul copilăriei. Aceasta nu este foarte greu de făcut și nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

Turta dulce de casă este un desert delicios și ușor de făcut. Bucătarii au dezvăluit cea mai simplă rețetă, dar și secretul unei gustări speciale. Durează doar 25 de minute.

Pentru a face turtă de casă ai nevoie de următoarele ingrediente:

500 g făină 4 ouă 9 linguri miere 200 g zahăr pudră 1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason. 1 linguriță bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie

Rețetă - turtă dulce de casă

Pentru început, amestecă untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul, într-o crăticioară, pe focul mic. Dă de pe foc după ce s-a omogenizat compoziția și lasă la răcit. Între timp, amestecă ingredientele uscate (tot ce a rămas, cu excepția ouălor). Combină amestecul de unt topit cu ingredientele uscate. Bate ouăle și adaugă-le peste.

Sursă Youtube

Frământă aluatul de turtă dulc, până vei obține o pastă omogenă. Aluatul final trebuie să fie elastic și nelipicios, iar secretul este să adaugi cantitatea de făină potrivită. Acoperă vasul în care e aluatul cu un prosop curat și lasă să crească cel puțin 30 de minute.

Preîncălzește cuptorul și tapetează o tavă cu foaie de copt. Formează biluțe de turtă dulce din aluat și pune-le pe tavă, păstrând distanță de 1-2 cm între ele ca să aibă loc să crească fără să se lipească. A venit momentul să le bagi la cuptor 10-15-20 de minute (în funcție de cât de mari ai format turtele), verificând din când în când să nu se ardă. Asta este tot, iar desertul tău este gata, potrivit Unica.

România, producție record de turtă dulce

România se află printre cei mai mari producători de turtă dulce din Uniunea Europeană, conform Eurostat. În 2020, în România au fost produse peste 2800 de tone de turtă dulce. Liderul detașat între producătorii de turtă dulce din UE este Germania, cu 86.500 de tone, urmată de Țările de Jos (43.500 tone) și Polonia (36.600 tone).

În 2019, statele membre ale Uniunii Europene au produs aproape 193.000 de tone de turtă dulce, în valoare de aproximativ 504 miliarde de euro. În acel an, în România au fost produse peste 3 de mii de tone de turtă dulce, anunța reprezentanța din România a Comisiei Europene. Țara noastră este pe locul 6 în topul european al producătorilor de turtă dulce.