Cea mai simplă rețetă pentru un desert belgian celebru. Cum se fac, de fapt, vafele
- Simona Suciu
- 7 noiembrie 2022, 09:28
Vafele încep să fie tot mai populare și la noi. Sunt ușor de preparat, dar aveți nevoie de un aparat special. În plus, se pot decora cu frișcă sau creme cu diferite arome, în funcție de gust.
Un desert celebru în Belgia începe să fie tot mai apreciat și în România. Este simplu de preparat, dar extrem de gustos. Vafele de casă sunt ideale pentru o gustare dulce.
Aveți însă nevoie de un aparat special. Pot fi pudrate doar cu zahăr sau decorate cu frișcă și fructe, cremă de vanilile, ciocolată sau caramel. Un alt amănunt important: vafele belgiene se consumă calde, imediat după ce au fost preparate.
Pentru a realiza patru vafe mari aveți nevoie de următoarele ingrediente: două ouă, 150 de grame de făină, 150 de ml de lapte, zahăr vanilat, 50 de grame de unt topit, un praf de sare, coajă de lămâie, zahăr pudă și o bucățică de unt cu care să ungeți aparatul.
Mod de preparare
Pentru realizarea aluatului perfect, albușurile de ou, în care a fost adăugată sarea, se bat bine până când se obține o spumă consistentă. Este ideal să folosiți un mixer care va ajuta la omogenizarea mai rapidă a compoziției. Adăugați zahărul vanilat, gălbenușurile, iar apoi treptat untul topit și laptele. Amestecați în permanență.
După ce compoziția s-a omogenizat perfect, renunțați la mixer și luați un tel obișnuit. Adăugați apoi treptat făina și amestecați până când aceasta este încorporată. La final puneți și coaja de lămâie.
Atenție la coacere
Pentru coacerea vafelor avem nevoie, după cum spuneam, de un aparat de vafe. Acesta se încinge la maxim, iar apoi se setează pe penultima treaptă. Se unge cu unt și pe partea de jos și pe cea de sus. Chiar dacă placile sunt antiaderente, untul va da vafelor o aromă deosebită.
Se adaugă un polonic de aluat și se întinde până aproape de margine, apoi se închide aparatul. Se lasă patru-cinci minute. Vafele se scot apoi din aparat cu ajutorul unei spatule. Le puteți da ce formă doriți sau le puteți lăsa ca atare. Potrivit acestei rețete, tot ce trebuie să faceți înainte să le serviți este să le pudrați cu zahăr, potrivit savoriurbane.com.