Cel mai gustos pandișpan pufos. Trucul unui desert special pentru familia ta
- Emma Cristescu
- 2 noiembrie 2022, 09:59
Sărbătorile se apropie, iar gospodinele caută cele mai inedite rețete pentru mesele în familie. Bucătarii au dezvăluit secretul unui pandișăpan pufos, un desert pe placul copiilor și nu numai.
Pandișpanul pufos este desertul ideal pentru mesele în familie, petrecerile pentru copii sau sărbătorile de iarnă. Rețeta este gata în doar 30 de minute, chiar dacă adaugi fructe compoziție. Ai nevoie doar de câteva ingrediente puține răbdare și îndrumare.
Pentru această rețetă se folosesc următoarele ingrediente:
3 ouă 90 g făină 90 g zahăr un praf de sare
Rețetă de pandișpan pufos
Mixăm ouăle cu zahărul și un praf de sare pănă când compoziția își triplează volumul și se deschide la culoare. Adăugăm puțin câte puțin din făina cernută și amestecăm cu o lingură sau paletă, cu mare grija, de jos în sus, dinspre centru spre exterior. Dupa ce făina este încorporată perfect în compoziție, continuăm așa până o terminăm.
Asezăm aluatul într-o formă tapetată cu unt și făina și nivelăm cu grijă suprafața. Introducem pandișpanul în cuptorul preîncalzit la 170°C, pentru 20 –25 minute. După ce s-a copt, îl lăsăm să se răcească timp de 10 minute, apoi poate fi servit.
Bucătarii îți recomandă să calculezi înainte gramajul ingredientelor.
Ingrediente pentru pandișpan pufos din 7 ouă
7 ouă 210 g făină 210 g zahăr un praf de sare
Pandișpan pufos din 6 ouă
6 ouă 180 g făină 180 g zahăr un praf de sare
Ingrediente pentru pandișpan pufos din 5 ouă
5 ouă 150 g făină 150 g zahăr un praf de sare
Cel mai simplu truc pentru un pandișpan pufos
Marele secret pentru o rețetă gustoasă este mixarea îndelungată a zahărului cu ouăle la temperatura camerei. Cu un robot performant mixăm 20 minute (niciodata mai putin de 20 minute), iar cu un mixer normal 25-30 minute. Cu cat mixăm mai mult, cu atât pandișpanul va crește mai mult și va fi mai pufos.
În desertul tău poți adăuga și vișine, cireșe, căpșune, mere, caise, piersici, gutui, prune, smochine, portocale sau alte fructe exotice. Bucătarii îți mai recomandă să pui și frișcă peste prăjitură pentru un gust mai intens, potrivit Spynews.