Rețetă de post: Sarmale cu ciuperci și nuci. Durează puțin să le faci și sunt extrem de gustoase

Rețetă de post: Sarmale cu ciuperci și nuci. Durează puțin să le faci și sunt extrem de gustoase Rețetă de sarmale cu afumătură. Un adevărat deliciu de sărbători. Sursa foto: commons.wikimedia.org

Creștinii care țin postul Crăciunului pot să încerce rețeta de sarmale cu ciuperci și nuci. Aceasta se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Gospodinele trebuie să urmeze doar câțiva pași.

Rețeta de sarmale cu ciuperci și nuci se prepară foarte ușor și este un adevărat deliciu pentru creștinii care țin post. Pentru a nu simți așa mult lipsa cărnii, gospodinele încearcă să gătească sarmale de post. Bucătarii au dezvăluit o gustare inedită, mai exact sarmale umplute cu ciuperci, zarzavaturi, nuci și stafide.

Pentru această rețetă(45 de sarmale) ai nevoie de următoarele ingrediente:

✓ 3 cepe mari ✓ 3 morcovi ✓ 100 g rădăcină de țelină ✓ 150 ml ulei de măsline virgin ✓ 400 ml bulion de roșii ✓ 500 g orez ✓ 100 g nuci tăiate mărunt ✓ 50 g stafide ✓ 800 g ciuperci ✓ 2 lingurițe (lgț) cimbru ✓ 2 lgț mărar tocat ✓ ½ lgț busuioc uscat ✓ sare ✓ 2 pahare de supă sau pur și simplu apă ✓ 1 varză mare murată ✓ zeamă de varză.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețeta de sarmale cu ciuperci și nuci

Zarzavaturile tăiate mărunt se călesc în ulei de măsline, până se înmoaie. Apoi se adaugă ciupercile, tăiate, și orezul, se amestecă totul până începe să se lipească. Atunci se adaugă apa (sau supa), stafidele și nucile, și se lasă la fiert, până ce lichidul e absorbit. Se oprește focul, se adaugă mirodeniile, bulionul, cât să ofere consistența dorită, și o linguriță de sare (nu puneți mai mult, deoareze zeama de verză murată e foarte sărată), și se amestecă bine totul.

foto: commons.wikimedia.org

Imediat ce compoziția s-a răcit suficient, se poate trece la umplerea foilor de varză murată, pregătite în prealabil (cu partea de cotor extrasă, pentru a rămâne numai foia flexibilă). Din mijlocul verzei, tocat mărunt se face un „pat” pe fundul oalei, pe care apoi se așează primul strat de sarmale. Se stropește cu ulei și se pun foi de dafin, apoi se continuă cu al doilea strat. Se repetă operațiunea până la epuizarea sarmalelor. În final peste sarmale se pune „moare” (n.r. zeamă de varză murată”) și res tul de bulion, cât să treacă cu 2-3 degete peste ele. Totul se acopertă cu foi de varză, oalei i se pune capac și se introduce în cuptor la 200ºC, timp de 2 ore. Rețeta ta este gata. Poftă bună!